Aceeaşi piesă, alţi actori!

Aceeaşi piesă, alţi actori!

George C. Scott şi Dustin Hoffman

George C. Scott şi Dustin Hoffman au jucat rolul lui Willy Loman, în „Moartea unui comis voiajor”, de Arthur Miller

Ştiri pe aceeaşi temă

De ieri: George C. Scott

După câteva tentative nereuşite de a-şi publica povestirile, tânărul George C. Scott a renunţat la scris şi s-a apucat de teatru. Unul dintre primele sale roluri importante a fost Richard al III-lea, într-un spectacol regizat de Joseph Papp în 1957. Despre acest rol criticii au spus că este cel mai crud Richard pe care publicul american îl văzuse până atunci. În paralel cu activitatea teatrală, Scott a jucat în numeroase filme, fiind şi primul actor care a refuzat un Oscar (pentru rolul lui Patton, în filmul cu acelaşi nume).

Şi-a motivat refuzul spunând că nu poate veni la ceremonie pentru că se uită la un meci de hochei. „Un actor nu poate fi altfel decât schizofrenic. Înainte de toate, trebuie să fii o fiinţă umană. Apoi, trebuie să fii personajul pe care-l joci. Şi, peste toate astea, trebuie să fii spectatorul din rândul 10, cel care se uită la tine şi care îţi judecă munca. De aceea mulţi dintre actori sunt nebuni de la bun început, iar alţii înnebunesc pe parcurs", spunea actorul.

De azi: Dustin Hoffman

Dacă mama sa a fost cea care l-a inspirat pentru rolul din „Tootsie", modelul pe care l-a avut Hoffman atunci când l-a jucat pe Willy Loman a fost tatăl său, care fusese vânzător de mobilă. „În timp ce urmăream spectacolul, am înţeles că tot ceea ce vedeam pe scenă se întâmplase şi în familia noastră. A fost epuizant şi foarte emoţionant. Când m-am ridicat de pe scaun încă eram tulburat", povestea despre acest spectacol fratele lui Dustin Hoffman. Iniţial, Hoffman n-a vrut să joace rolul la 46 de ani şi a intenţionat să mai aştepte zece ani pentru a avea vârsta cât mai apropiată de cea a personajului.

Arthur Miller a fost cel care l-a convins să joace atunci, spunându-i că la 56 de ani nu va mai avea puterea fizică s-o facă. Rolul lui Loman e unul extrem de solicitant. Hoffman s-a pregătit „ca un boxer" (după cum mărturiseşte chiar el) : a făcut jogging în fiecare dimineaţă şi a renunţat la ţigări şi la alcool.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările