A murit soţia lui Tudor Gheorghe. Actriţa Georgeta Luchian Tudor avea 86 de ani

A murit soţia lui Tudor Gheorghe. Actriţa Georgeta Luchian Tudor avea 86 de ani

Actriţa Georgeta Luchian Tudor şi rapsodul Tudor Gheorghe

Actriţa Georgeta Luchian Tudor (86 de ani), soţia rapsodului Tudor Gheorghe, a decedat. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Teatrul Naţional 'Marin Sorescu' anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe", au informat, marţi, reprezentanţii Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova.

Actriţa Georgeta Luchian Tudor era născută la Brăila (6 septembrie 1934, numele de familie Loch), a absolvit Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Şahighian, asistenţi David Esrig şi Călin Florian.

„A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai", conform sursei citate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările