A început a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii

A început a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii (FITC) aduce la Bucureşti trupe din opt ţări  FOTO fitc.ro

Până pe 4 octombrie, Bucureştiul va fi luat cu asalt de mai multe trupe de teatru, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti".

Iniţiat in 2005, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii “100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” şi-a propus să fie un program complex de educaţie teatrală, de culturalizare şi de formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul spectacolelor de teatru, colocviilor despre arta spectacolului, dezbaterilor şi atelierelor de teatru pentru copii.
 
Festivalul se adresează, într-o foarte mare măsură, şi creatorilor profesionişti ai spectacolelor pentru copii – actori, regizori, scenografi - , cadrelor didactice şi părinţilor, specialiştilor din diverse domenii de activitate, care sunt implicaţi în educarea tinerei generaţii şi se adresează tuturor celor care recunosc rolul teatrului şi al artei.
 
În ediţia a X-a, care are loc până pe 4 octombrie vor fi prezentate 29 de spectacole din România, Rusia, Statele Unite, Polonia, Belgia, Italia, Spania, Bulgaria şi Israel. Reprezentaţiile vor avea loc la Tatrul Ion Creangă, Teatrul de Comedie - Sala Studio, Teatrul Excelsior, Parcul Cişmigiu, Teatrul Ţăndărică, Biblioteca Naţională, Strada Lipscani, Centrul Naţional al Dansului, Institutul Francez, Palatul Naţional al Copiilor şi Casa de Balet.
Biletele costă între 12 şi 22 de lei pentru copii şi între 15 şi 28 de lei pentru adulţi, în funcţie de categoriile şi spectacolele pentru care se cumpără. Accesul este gratuit la ateliere. Programul festivalului se găseşte pe fitc.ro.
 
Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ -Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret - cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: