A doua producţie a Teatrului Apollo 111, „După ploaie“, în regia lui Alexandru Maftei, va avea premiera pe 18 februarie

A doua producţie a Teatrului Apollo 111, „După ploaie“, în regia lui Alexandru Maftei, va avea premiera pe 18 februarie

Regizorul Alexandru Maftei şi soţia sa, actriţa Dana Voicu, colaborează şi pentru „După ploaie“          FOTO: Adevărul

A doua producţie a Teatrului Apollo 111, spectacolul ”„După ploaie“, în regia lui Alexandru Maftei, va avea premiera pe 18 februarie, de la ora 20.00, informează organizatorii, citaţi de News.ro.

Spectacolul, bazat pe un text al autorului catalan Sergi Belbel, spune o poveste care se petrece într-un viitor apropiat, într-o lume în care nu a mai plouat de doi ani, fumatul este complet interzis, iar corporaţiile, ca simbol al autorităţii supreme, intervin nu doar în aspectele profesionale ale vieţii angajaţilor, ci şi în cele private.

”De un an de zile de când mi-am propus să pun în scenă piesa lui Sergi Belbel lumea pare că a luat-o razna mai rău ca niciodată. Isteria colectivă pe care personajele din piesă o trăiesc - căci de doi ani nu a mai plouat deloc -  începe să semene din ce în ce mai mult cu nebunia colectivă care a lovit România, Europa, America, Rusia şi lumea largă. Istoricii prevăd o conflagraţie iminentă, atentatele au devenit o ştire banală, suferinţa a mii de oameni nu mai impresionează pe nimeni, minciuna proliferează mai bine ca oricând. Clarviziunea unuia dintre personajele piesei care spune că uscăciunea pământului este o pedeapsă pentru uscăciunea omenilor mi se pare că este actualitatea însăşi. Şansele de îndreptare sunt de unu la un milion, dar ele încă există”, a declarat Alexandru Maftei, regizorul spectacolului.

Sergi Belbel este un prolific autor de origine catalană, multi-premiat pentru piesele sale de teatru. Textul ”După ploaie” a fost scris în anul 1993 şi a fost tradus în limba română de Delia Prodan.

Din distribuţie fac parte Andrei Aradits, Raluca Botez, Bogdan Dumitrescu, Ioana Flora, Lucian Pavel, Andreea Mateiu, Ana Turos şi Dana Voicu.

Scenografia spectacolului este semnată de Vali Ighigheanu, cel care a lucrat şi pentru filmele ”Aurora”, ”Umbre”, ”Afacerea Est”. Mişcarea scenică este semnată de Arcadie Rusu.

Premiera spectacolului ”După Ploaie” va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20.00.

Biletele pentru primele reprezentaţii se pot cumpăra online, de pe blt.ro, dar şi la casa de bilete a teatrului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările