Spectacol-experiment: Proiectul teatral „The Walks”, lansat de compania germană Rimini Protokoll în România

Spectacol-experiment: Proiectul teatral „The Walks”, lansat de compania germană Rimini Protokoll în România

Spectacolul audio "The Walks", conceput de celebra companie de teatru Rimini Protokoll, gândit sub forma unei aplicaţii, va beneficia de la 1 octombrie de versiunea în limba română, realizată în coproducţie cu creart/Teatrelli şi în parteneriat cu Goethe Institut. Compania de teatru germană lansează proiectul în România alături de alte metropole precum Cleveland, Berlin sau Milano.

Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie

Festivalul Zilele unteatru 11, în Grădina Casei Universitarilor, în perioada 19-25 iulie

​ Festivalul anual de teatru, muzică şi prietenie Zilele unteatru, care va avea loc în perioada 19-25 iulie, inaugurează proiectul Unteatru Open-Air - stagiunea de vară din Grădina Casei Universitarilor. Evenimentul marchează aniversarea a 11 ani de unteatru printr-un amplu program dedicat spectatorilor de toate vârstele, invitaţi să descopere, timp de şapte zile, cele mai noi producţii unteatru.

Ziua Hektomeron. Cel mai lung şi mai complex spectacol de teatru din istorie se întâmplă de Rusalii la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova VIDEO

Ziua Hektomeron. Cel mai lung şi mai complex spectacol de teatru din istorie se
întâmplă de Rusalii la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova VIDEO

Luni, 21 iunie 2021, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova se va desfăşura probabil cel mai lung spectacol de teatru din istorie: ZIUA HEKTOMERON. Data nu a fost aleasă întâmplător, căci pe 21 iunie este solstiţiul de vară, cea mai lungă zi din an, numită şi Ziua Soarelui.

Regizorul Felix Alexa, despre premiera „Adio, domnule Haffman“ de la Teatrul Naţional: „Spectacolul nostru este despre fiinţe fragile“

Regizorul Felix Alexa, despre premiera „Adio, domnule Haffman“ de la Teatrul Naţional: „Spectacolul nostru este despre fiinţe fragile“

Regizorul Felix Alexa şi scenografa Andrada Chiriac revin pe scena Teatrului Naţional Bucureşti  cu o montare după o piesă scrisă de francezul Jean-Philippe Daguerre. Jucată cu succes pe scenele pariziene, "Adio, domnule Haffmann" a obţinut în 2018 patru premii Molière, cea mai înaltă distincţie teatrală din Franţa. Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 29 şi 30 mai. Premiera oficială este programată pe 2 şi 3 iunie, la Sala Pictura a TNB.

Vă era dor de spectacole live, în sală?  Avem din nou "Acces direct... la muzică", la Teatrul Constantin Tănase

Vă era dor de spectacole live, în sală?  Avem din nou

"Acces direct... la muzică" se joacă la Tănase. Sâmbătă, 29 mai, la ora 19.00, la Sala Savoy, va avea loc premiera spectacolului-concert "Acces direct...la muzică!”,  în regia lui Cezar Ghioca. Cele două vedete ale spectacolului, Mirela Vaida şi Adrian Enache, sunt acompaniate de Orchestra Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, dirijată de Dan Dimitriu. Scenografia este semnată de Ana Iulia Popov, iar coregrafia Baletului, de Cornel Popovici.

De curând, reputatul regizor Iosif Shats, cunoscut pentru montările sale de pe scena Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov“ din Chişinău, s-a aflat la Bucureşti, pentru deschiderea, la galeria Arbor.art.room (Transilvaniei 11), a expoziţiei „The Pursuit of Beauty“ a artistei basarabene Elena Bria, pe care-a curatoriat-o împreună cu jurnalista de la Chişinău Natalia Şmurgun.

acum 23 zile · comentarii (3)

„Probabil cel mai lung spectacol din istorie“, intitulat „Hektomeron“ şi inspirat de opera lui Giovanni Boccaccio (1313-1375), la rândul său inspirat de Marea Ciumă (1347-51), a avut loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova în zilele de 21-22 iunie, de Rusalii şi de „cea mai lungă zi din an“. Reiau aici însemnările făcute în acele zile la Craiova, în „jurnalul“ meu online.

luna trecuta · comentarii (0)

Maria, dar nu orice Maria. Ci “Maria de Buenos Aires”. Inima senzualităţii muzicale şi a inocenţei păcătoase. Aşa cum au imaginat-o compozitorul Astor Piazzolla şi libretistul Horacio Ferrer, într-o operetă-tango lansată în capitala Argentinei în 1968 şi preluată în teatrele din întreaga lume, mai ales după 1990.

acum 2 luni · comentarii (0)

O plimbare prin centrul vechi al oraşului Constanţa crează puternice senzaţii contradictorii: pe de o parte este vorba despre cel mai complex spaţiu cultural pe care România îl are la Marea Neagră, atât de încărcat de istorie şi exotism încât nici betoanele din timpul comunismului nu îl pot anihila.

acum 2 luni · comentarii (1)

Oltea Şerban-Pârâu: Cristian Şofron, vom porni acest dialog dinspre prezent, când toată lumea artistică – nu doar din România, ci de pe întreg mapamondul – de-abia a ieşit (sau se pregăteşte să iasă) dintr-o perioadă de incertitudine, de stagnare, în urma suspendării tuturor evenimentelor artistice cu public ca efect al pandemiei. Cum vedeţi, la nivel personal, această perioadă a ultimului an, din perspectivă generală?

acum 2 luni · comentarii (1)

Deşi foarte tânăr, Florin Caracala este nu doar regizor ci şi profesor de teatru nu la una ci la douî universităţi, la Iaşi şi la Craiova. Teatrul Naţional din Iaşi a deschis anul 2021 invitând publicul  în sală, cu porţile deschise, la premiera „Libertate la Bremen” pusă în scenă de Florin Caracala.

acum 5 luni · comentarii (1)

Manuela Ciucur este de 35 de ani actriţă la cel mai prestigios teatru din ţară, Teatrul Bulandra. A jucat de-a lungul vremii alături de actori deveniţi legende în regia unor maeştri desăvârşiţi ai scenei ca Liviu Ciulei şi Ducu Darie. Despre marile ei întâlniri din teatru am vorbit şi noi cu Manuela Ciucur.

acum 6 luni · comentarii (4)

Regizorul Theodor-Cristian Popescu crede că nu e de bun augur transferarea forţată a teatrului în mediul online, aşa cum s-a întâmplat şi cu spectacolul său, „Villa Dolorosa“, însă spune că este numai o soluţie de avarie, iar teatrul va reveni, după pandemie, la formula consacrată: oamenii stând unii lângă alţii, trăind împreună o singură experienţă artistică

acum 6 luni · comentarii (0)
Postari Recente
Modifică Setările