Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci

Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci

Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos

Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci. Creştinii ortodocşi au intrat de trei zile în Săptămâna Patimilor şi urmăresc respectarea vechilor tradiţii în vederea întâmpinării sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci: evitarea lucrărilor agricole

Cei care lucreză în sectorul agricol trebuie să evite a merge pe câmp şi a semăna sau a efectua alte activităţi asemănătoare. Această zi mai poartă şi numele de Vinerea Seacă deoarece tot ceea ce este se seamănă nu rodeşte
 

Ce e recomandat să nu se mănance

În Vinerea Mare nu se mănâncă urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul pentru preparatele culinare. Motivul: pe cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet.
 

Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci - Nu se sacrifică păsări sau animale

Dacă vreţi să sacrificaţi un animal sau păsări pentru a avea produse din carne în ziua Învierii, e bine să faceţi acest lucru mai din timp, să nu aşteptaţi până vineri. 
 

Nu se spală, nu se coase şi nu se face curăţenie

În Vinerea Mare nu trebuie să spălăm: fie că vorba de spălatul manual al hainelor, fie de simpla punere a hainelor în maşină de spălat. De asemenea, nu se coase şi nu se face curăţenie.   
 

Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci - Nu se merge la frizer

Nu se merge la frizer în această zi Superstiţioşii evită să se tundă în Vinerea Mare, fiindcă se tem că le va muri cineva din familie. Totuşi, sun regiuni din România, cum e cazul Moldovei, unde oamenii cred că vor fi feriţi de anumite afecţiuni şi boli dacă merg la frizer în această zi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările