Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu, la Adevărul Live: „Biserica are un PR prost, Cerul are un PR prost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Dragoş Argeşanu, terapeut  FOTO Eduard Enea
Ovidiu Dragoş Argeşanu, terapeut  FOTO Eduard Enea

Terapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu, unul dintre cei mai respectaţi maeştri reiki, a fost invitat la Adevarul Live pentru a vorbi despre căutările şi răspunsurile sale în plan spiritual, despre ce înseamnă, de fapt, paranormalul, capacităţile extransenzoriale şi despre ce se află dincolo de  aceste experienţe.

Psihoterapeutul Ovidiu Dragoş Argeşanu a vorbit, la Adevarul Live, despre efectele flacărei violet în politica românească, despre experienţele sale esoterice şi paranormale, recunoscute de unii, contestate de alţii.  

Medicul Ovidiu Dragos Argeşanu s-a impus prin pertinenţa teoriilor sale, a spart cu curaj şi nonconformism tipare, a „atacat” subiecte tabu (flacăra violet, farmece, blesteme, exorcizări).

Testând mai multe domenii de activitate, drumul medicului Ovidiu Dragoş Argeşanu şi-a găsit destinaţia în aria spirituală. După ce a absolvit studii liceale şi nivel licenţă în domenii tehnice, a continuat cu studii medicale, apoi a studiat psihoterapia-psihanaliza, radiestezia şi chi kung.

Încă din perioada facultăţii a legat o strânsă legatura cu lumea ecleziastă, lucru care i-a influenţat perceptia despre viaţă şi deciziile pe care urma sa le ia. 

Ovidiu Dragoş Argeşanu scrie despre magie şi efectele ei, despre boli, despre lumea de dincolo, percepţia despre viaţă, căile spirituale şi cele mai întâlnite probleme ale oamenilor.

Cele mai importante declaraţii

Ovidiu Dragoş Argeşanu foto eduard enea

Fotografii:Eduard Enea

Problemele Bisericii

Predicile ortodoxe sunt aceleaşi. Spiritul, prin natura lui, are nevoie de valori şi de lucruri noi. Dar nu pot face tot timpul acelaşi lucru. Mă plictisesc. Rutina este moartea spiritului. Adevărul are şi el două coordonate, verticală şi orizontală, ele sunt infinite.

Nu-ţi explica nimeni ce înseamnă mântuire. Biserica nu are nicio pozitie vis a vis de sexualitate. Nu poţi spune că e păcat fără să explici de ce. Nu pot fi de acord cu tot ce mi se spune pentru că am altă formare. Biserica are un PR prost, Cerul are un PR prost.

Propovăduirea sentimentului de culpă e lucrul cel mai grav pe care-l face Biserica. Marea greşeală a creştinismului: implementarea sentimentului de culpă. Asta e mai greu de scos din mintea, sufletul şi sinele unui om decât pacatul.  Mă fac să mă simt vinovat că a murit Hristos, că se învârteşte pământul, oamenii aşa ajung să dea terenuri şi case bisericilor.

Poţi lua tone de împărtaşanie şi să nu te mântui. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Biserica cred eu că a greşit când nu a ştiut să-şi atragă în structurile bisericii oameni deschişi la minte. Să nu uităm de Giordano Bruno. Când vine cineva şi susţine ceva nou ori are anatema, ori altceva se pune asupra lui.

Şi Ioan Gura de Aur a fost considerat eretic. Oamenii au tendinţa să fie conservatori. Se tot spune să ajungem în cer. Ce să fac în cer? Să cânt la harpă?

Am întâlnit homosexuali cu foarte mult bun simt si bun simt şi apropiati de Dumnezeu. Nu cred că orientarea sexuală are legatura cu credinţa. Nu cred că homosexualitatea este un pacat. Biserica trebuie sa faca mari eforturi să îndrepte ce a gresit. Nu sunt nici pentru şi nici împotriva căsătoriei între persoanele gay. Căsătoria se face căsătorie între spirite, nu între corpuri. Totul este la nivel spiritual.

Şi mie mi-a luat mult timp să mă dezbar de anumite concepte, idei, obiceiuri.

Biserica vorbeste de trinitate, dar nu vorbeşte despre prezenţa femeii în trinitate. Asta este o prostie. Faptul că nu se recunoaşte existenţa principiului feminin în trinitate, e o problema. Evident că bărbatilor din Biserica le-a convenit, dar nu e drept. Femeii nu poţi să-i pui capastru. Oamenii de asta caută în alta parte. Oamenii, la noi, au ajuns însă la un nivel de cunoaştere. Se deschid, se trezesc la un anumit moment. Ca şi Buddha.

Despre ce s-a întâmplat în Clubul Colectiv

Am o mulţime de prieteni, de elevi, maeştri de ai mei. Au mers mai departe. La un moment dat tot ce s-a întâmplat la Colectiv părea ciudat. Până şi armata a trebuit sa inventeze arma Psi dupa ce a intrat in NATO, pentru ca trebuia. Când te inregimentezi, trebuie sa te supui unor reguli, iar eu nu am vrut să fac asta. Nu am avut voie să fac asta, pentru ca trebuie sa fiu independent. A trebuit să mă situez într-o pozitie in care sa nu fiu tributar. Un fel de Elvetie.

Am spus ca, la Colectiv, a fost un portal deschis. Se pot masura anumite energii. M-am apucat să măsor ce era acolo. Spiritele inferioare au vibraţie foarte joasă.

Am scris ce trebuie făcut pe Facebook: să se roage, să aprindă lumânari. Demonii invocaţi nu pleacă fără să ia un suflet. Ei sunt aici chemaţi de cineva, nu pot sta aici. Am dat datele astea. Am fost înjurat pentru că unii nu au înteles. În Colectiv în urma cu ceva timp a concertat o trupă recunoscută ca fiind satanista şi pare paradoxal, dar exista oameni care fac jertfe de animale şi ritualuri pentru asa ceva. De asta s-a murit. Copiii au fost victime colaterale. Nu se poate să mori fără voia lui Dumnezeu. Toti cei care au murit asa, au murit pentru că asta trebuia să se întample. Lucrurile sunt oarecum prestabilite. Ca la şah. Se fac mutari.

La Revoluţie a fost o jertfă a poporului acesta, îmi pare rău de acei copii. Se pare însă ca nu ne învăţam minte. S-au facut milioane de avorturi, orice pacat impotriva vietii îţi ia viata.

In momentul in care omori un individ ii preiei toata karma, tot ce a facut in toate  vietile. Parintele Argatu a spus asa: "Nu ai voie sa omori nici macar o vrajitoare. I-ai luat posibilitatea de a se mantui si tu platesti pentru ea".
Cei care au dat sentinţa ca soţii Ceauşescu să moară sunt cei care au preluat karma Ceausestilor. Ei plătesc. Cei din spate, nu poporul român.

Despre flacăra violet

Orice naţie civilizată are sau nu are protecţie psi. Regii daci, împăraţi romani, toţi au avut protecţie. Există oameni care au cunoastere şi care pot face multe, deci este neapărată nevoie ca preşedinţii să fie protejati.

E greu să ai grija psi de un preşedinte. De obicei cei care sunt în fata nu sunt cei care sunt in spate. Cand te ocupi de protectie psi nu trebuie sa stai în faţa. Acesta este interesul: să nu apara, sa fie necunoscut.

Flacara violet este un tip de energie, shambala reiki, derivat din reiki traditional, o energie de nivel mijlociu. Poate fi folosită ca sa dai la o parte entitati, a fost cea mai simplă forma de implementare a energiei într-o masă de oameni, respectiv un partid. Initial a avut PSD, apoi si ceilalti. E firesc sa existe.

Paranormalul se regaseste peste tot, in armata, in sport, in educatie, pentru ca pregatirea psi este foarte importanta.

Crearea unui camp de protectie in jurul tau. E foarte buna impotriva entitatilor si curata diverse. A fost o manipulare decat o forma de manifestare a parapsihologiei.


Traian Băsescu a avut marele talent de a devia atenţia opiniei publice dându-i prosteala.  Asta are un mare impact la persoanele care nu stiu despre ce este vorba. Suna si bine asa: flacara violet. Toti purtau violet, dar e doar o poveste frumoasa.  Eu nu am inghitit-o: am alta educatie spirituala.

Despre Gabriel Cotabiţă

Parerea mea este ca in general cei care se ocupa de muzica si cei care au acces la muzica au o alta gandire, o alta perceptie, alte simturi. Trebuie sa fii sensibil ca sa canti si sa transmiti ceva oamenilor decat daca ai face orice altceva. A fost un moment de cotitura pentru el, unul in care s-a decis daca vrea sau nu sa plece, a avut un timp de gandire.

Cred ca a avut un impact extraordinar faptul ca Gabriel Cotabiţă este o persoana foarte iubita, de fetele lui, de prieteni, de public. El fiind un om bun  a putut sa vada de dincolo cat este de important pentru ceilalti. Era o persoana spirituala si inainte de comă, a fost un moment care  l-a schimbat profund.

Gabriel Cotabiţă a invatat sa aprecieze mult mai mult viata si tot ceea ce face, lumea, pe ceilalti, a fost schimbat profund. Cred ca in momentul in care te intorci dintr-o asemenea experienta este ca o renaştere,  el va oferi lumii multe lucruri frumoase. Pune suflet in ceea ce face si asta este foarte important.

A simtit ca este si altceva dincolo de corpul acesta, el  vine cu niste daruri si le va impartasi.  Poti sa vezi lucruri pe care le-ai facut in alte vieti. Spiritul viziteaza locuri in care noi ne-am lasat sufletul.

Cand vrei sa vezi cu adevarat o tara e clar ca ai mai trait candva acolo. M-as duce in Africa pentru ca am fost sclav, era un fel de copilarie, laguna albastra viata aceea.

Ovidiu Dragoş Argeşanu foto eduard enea

Despre ce înseamnă a iubi mai multe femei

M-am schimbat foarte mult. Mi-au placut intotdeauna femeile. Demeia are alte insusiri si functioneaza cu totul altfel. Am intalnit foarte rar femeia feminina.

Societatea a dezvoltat ratiunea si nu emotia. O femeie yin e cea care sta si barbatii se bat pentru ea, nu cea care se bate pentru ceva, un loc de munca, de exemplu. Blugii si camasile nu sunt atribute yin.

Oamenii se duc in alta parte pentru ca nu primesc acasa ce au nevoie.
Stiam ca exista o femeie care iti pune capac, care te completeaza din toate punctele de vedere. Femeia pe care o iubesti este cea care te completeaza din toate punctele de vedere. Evident ca e greu sa explici iubirea, femeia pe care merita sa o iubesti este cea care iti vine manusa.
Nici macar relatiile pe care le ai nu se fac fara acord divin. Dumnezeu iti ingaduie. Si prostiile pe care le faci nu se fac fara ingaduinta. Suntem ca tramvaiele, vrei nu vrei, nu poti opri in orice statie.

Daca ajungi in legea iubirii esti binecuvantat si ai un mare dar. Dar este greu de dus. O iubire este exclusivista, nu mai exista altceva. Ai tendinta sa uiti de restul lucrurilor.


In general tot ce inseamna studio de televiziune sunt portaluri. Oamenii care apar la televiziune sau foto apar cum sunt ei in realitate. Fiecare om are o lumina interioara.  In functie de cat de elevat spiritual este un om trebuie sa-i dai putina lumina sau mai multa. M-am simtit foarte bine, nu este incarcat negativ. Este un loc pozitiv care emite pozitiv. Entitatile de aici vor sa se spuna adevarul.
Eu fara sa vreau sunt practicant de stiinta spirituala. Credinta oarba este cea mai mare prostie. Stiinta spirituala inseamna cu totul altceva.
 

Romania e un varf spiritual, nu e o caruta. A te subordona UE fara niciun fel de demnitate, nu e bine. Nu pot sa zic ca sunt impacat si multumit de alegerea lui Johannis. Nu ca Ponta era o varianta mai buna. Poate asa a fost sa fie, nu stiu. Nu am nicio problema cu UE, daca respecta drepturile natiilor. Daca se transforma intr-un imperiu nu sunt de acord, dacă se spune: "Hai sa folosim Romania pe post de experiment!" 

Ma oripileaza pretentiile natiilor mari. Eu nu sunt asa. Austria a spus "nu "refugiatilor, oricat de mica e ea. Nu inteleg de ce neamul acesta a ajuns sa bata din calcaie cand ii spune cineva ceva. 

Exista o proba a timpului. Eu nu m-am considerat vreun sfant. Orice natie sau orice planeta ajunge la un punct de coacere, pe principiul graului. Orice societate umana ajunge la un nivel la care are nevoie de spiritualitate. Pe calea asta intalnesti tot felul de oameni. Unii autentici, alti fake-uri. Chiar daca este un sarlatan, simplul fapt de a invata o prostie pe undeva e bine. Viata vine sa-ti demonstreze tot ce ai invatat gresit. Baza spirituala trebuie sa fie crestinismul autentic, nu dogma. Foarte rar se intampla ca lucruri pe care le credeai axiome sa se darame. Avem tendinta sa judecam oamenii dupa viata personala, dar asta nu trebuie sa impieteze asupra profesionalismului unui individ. Am tot avut modele de oameni buni crestini care habar nu aveau ce fac.

"Am o extraordinară sete de cunoaştere. Tot ceea ce fac are baze ştiinţifice.Orice întrebare are un răspuns", a spus Ovidiu Dragoş Argeşanu.
Înainte de apărea o boală, apare un dezechlibru sufletesc. Aspirina nu vindecă, acordă timpul necesar vindecării.

Cele mai cunoscute cărţi ale lui Ovidiu Dragoş Argeşanu sunt "Atacul Psi între ştiinţă şi magie", "Cele 7 Peceţi", "Karma şi Dreptul Divin" şi "Jumătatea Mea, Femeia".

Flacăra violetă a devenit un concept intens mediatizat în România, începând cu anul 2010, în contextul în care politicienii români fac apel la diverse tehnici paranormale, care i-ar ajuta la obţinerea de voturi, provoacă insuccese adversarilor, ajută la menţinerea stării de sănătate, şi de asemenea îi protejează de „atacuri” paranormale. Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-ar fi angajat un parapshiholog - Aliodor Manolea - în preajma alegerilor din 2009, pentru a-l susţine utilizând tehnici ezoterice legate de flacăra violet. Acesta lucrase anterior pentru contracandidatul său, Mircea Geoană.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite