Nu înţeleg însă de ce numai în fiecare oraş? Eu aş spune să fie în fiecare sat, în fiecare cătun. La Vărşag de pildă ar trebui numaidecît să fie numită o poiană „1 decembrie 1918”, şi cînd pribegeşte Dl. Duşa acolo să recite cîteva poezii despre Unire ursului rezident.

Şi de ce numai stradă, Doamne, iartă-mă? De ce nu piaţă, teatru, stadion, sens giratoriu şi tot ce înseamnă România şi români? E limpede ca lumina din creierul unor politicieni ca asta e problema cea mai arzătoare a ţării noastre, şi că mai ales în judeţul Harghita de unde se trage Dl. Duşa e o idee nepereche. Ceauşescu cel Viteaz şi Bîlbîit a construit Piaţa Aplauzelor în Miercurea-Ciuc, Mircea Duşa poate construi pieţele primodecembriste. Nu înţeleg în ruptul capului de ce unii politicieni sunt atît de sfioşi. Doar n-o să se mulţumească domnul ministru cu atîtica. Ar trebui să creăm un judeţ „1 decembrie 1918”. 
 
Mai mult, am putea să propunem ca în acest judeţ, şi cu precădere în reşedinţă, să nu fie ploaie niciodată. Ploaie, ce vorbesc! Să nu se vadă pată de nor acolo. Gata cu poantele şi trăncănelile lui Florin Busuioc! Unirea nu se poate decît cu soare, mă-nţelegi?!?
 
E clar că nu 22 decembrie 1989 e data care trebuie propagată. Vai de mine! Păi atunci a fost revuluţie, Efimiţa dragă! Au tras cu puşca, au murit oameni! Au murit şi maghiari, ptiu, să nu mi te deochi! Şi tu zici că ar putea fi chiar o Unire a zilelor noastre?! Se vede bine treaba că nu eşti român, că ai baliverne în capul ăla al tău, sparge-l-ar tata să-l spargă! Păi morţii sunt importanţi sau vii? Morţii or să treacă pe Autostrada 1 Decembrie 1918 din care s-au construit cincizeci de metri lungi pînă acum?! Poate la Bacovia aşa ceva, dar la noi, în niciun caz.