Patriarhia face precizări în problema „trafaletului” folosit de Preafericitul Daniel: „Nu e trafalet, e tijă de sfinţire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel, în timpul slujbei de sfinţire FOTO basilica.ro
Patriarhul Daniel, în timpul slujbei de sfinţire FOTO basilica.ro

Patriarhia Română a ţinut să facă precizări, prin vocea purtătorului de cuvânt Constantin Stoica, cu privire la ustensilele folosite în cadrul slujbelor de sfinţire.

Reacţia vine după ce o galerie foto în care Patriarhul Daniel sfinţea redacţiile Trinitas TV şi Radio Trinitas cu ajutorul unui instrument foarte asemănător cu un trafalet a provocat un val de articole ironice în presă.

„Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neiniţiaţi, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfinţire şi ce se foloseşte la slujba de sfinţire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte şi care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective. Deci nu se numeşte trafalet, ci tijă de sfinţire şi este folosită de mult timp în slujbe, nu a fost acum prima dată”, a spus Constantin Stoica la Europa FM.

image

Internetul s-a umplut cu montaje foto precum cel de mai sus, în care Patriarhul Daniel este ironizat pe seama instrumentului său de sfinţire

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite