Patriarhia face precizări în problema „trafaletului” folosit de Preafericitul Daniel: „Nu e trafalet, e tijă de sfinţire”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel, în timpul slujbei de sfinţire FOTO basilica.ro
Patriarhul Daniel, în timpul slujbei de sfinţire FOTO basilica.ro

Patriarhia Română a ţinut să facă precizări, prin vocea purtătorului de cuvânt Constantin Stoica, cu privire la ustensilele folosite în cadrul slujbelor de sfinţire.

Reacţia vine după ce o galerie foto în care Patriarhul Daniel sfinţea redacţiile Trinitas TV şi Radio Trinitas cu ajutorul unui instrument foarte asemănător cu un trafalet a provocat un val de articole ironice în presă.

„Nu este trafalet. Trafalet este pentru cei neiniţiaţi, cei care habar n-au în ce constă slujba de sfinţire şi ce se foloseşte la slujba de sfinţire. Este o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte şi care este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective. Deci nu se numeşte trafalet, ci tijă de sfinţire şi este folosită de mult timp în slujbe, nu a fost acum prima dată”, a spus Constantin Stoica la Europa FM.

image

Internetul s-a umplut cu montaje foto precum cel de mai sus, în care Patriarhul Daniel este ironizat pe seama instrumentului său de sfinţire

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite