În ce mod îţi influenţează karma viaţa

În ce mod îţi influenţează karma viaţa

Karma se referă la norocul sau ghinionul pe care-l are un om, văzută ca un rezultat al acţiunilor.

Karma - în hinduism şi budism - se referă la suma acţiunilor unei persoane în prezent şi la starea anterioară a existenţei, văzută ca determinând soarta ei în viitoarele existenţe. Neoficial, karma se referă la norocul sau ghinionul pe care-l are un om, văzută ca un rezultat al acţiunilor.

Karma - semnificaţie tradiţională

Definiţia istorică a karmei se bazează pe intenţie. Extras din credinţele vechi, karma se referă la natura adevăratelor noastre intenţii. Acestea sunt acte pe care le facem în momentul prezent al vieţii noastre. Tradus, karma este "intenţia". Pentru a înţelege mai bine acest sens, se crede că pentru fiecare acţiune pe care o avem/facem, motivaţia are întotdeauna două componente distincte.

Primul este "comportamentul nostru gol" de a face efectiv actul, în timp ce al doilea rând se referă la intenţiile noastre din spatele acestui comportament. Definiţia comportamentului gol în acest sens ar include orice tip de mişcare fizică, ceea ce spunem sau care sunt gândurile noastre. Ce formează caracterul nostru, nu este acţiunea comportamentului gol în sine, ci mai degrabă intenţia noastră de a efectua acea acţiune. Astfel, intenţia devine karma.

Tipuri de intenţie:

Există mai multe intenţii care motivează acţiunea, iar acestea sunt:

-    bunătate sau furie
-    compasiune sau cruzime
-    generozitate sau lăcomie

Află în ce mod îţi influenţează karma viaţa pe clickpentrufemei.ro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: