Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, în procesiune pe străzile Bucureştiului. Rugăciuni pentru încetarea pandemiei

Moaştele
Sfântului Dimitrie cel Nou, în procesiune pe străzile Bucureştiului. Rugăciuni
pentru încetarea pandemiei

FOTO: basilica.ro

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrala Patriarhală, duminică, 5 aprilie, odată cu încheierea Sfintei Liturghii, şi purtate în procesiune pe străzile din Capitală. Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a coordonat acţiunea care a implicat trei autovehicule.

Moaştele şi icoana Sfântului Dimitrie au parcurs drumul de la Dealul Patriarhiei spre Spitalul Municipal, Politehnică, Şoseaua Mihai Bravu până la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, unde a fost prima oprire a procesiune. Acolo, clericii au rostit o ectenie şi rugăciunea specială pentru încetarea pandemiei cauzate de COVID-19. Ulterior, autovehiculele s-au dus în zona Piaţa Victoriei, Universitate şi Unirii.

A treia oprire s-a petrecut La Universitate, în faţa Crucii eroilor martiri din 1989 şi a fost intonat troparul Sfântului Dimitrie cel Nou. După ce s-a întors la Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit şi la Crucea Brâncovenească, pentru încă o ectenie.

Şi acum două secole Sfântul Dimitrie cel Nou a fost invocat în rugăciune de bucureşteni pentru încetarea epidemiei de ciumă bubonică, moaştele au fost purtate prin Bucureşti. Apoi, numărul îmbolnăvirlori ar fi scăzut.

De asemenea pe 5 aprilie, racla cu moaştele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a fost purtată în procesiune în judeţul Neamţ.

FOTO basilica.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: