Manuscris: Iisus s-a căsătorit cu Maria Magdalena şi au avut copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iisus s-ar fi căsătorit cu Maria Magdalena şi ar fi avut şi doi copii, potrivit unui manuscris vechi de 1.500 de ani aflat la Biblioteca Britanică. Manuscrisul, tradus din aramaică, va fi publicat de editura Pegasus, care va susţine şi o conferinţă de presă în cadrul căreia va dezvălui şi numele copiilor lui Iisus.

Aşa numita „Evanghelie Pierdută“ a fost tradusă din aramaică şi, se pare, că dezvăluie amănunte uimitoare, notează publicaţia britanică „The Independent“. 

Profesorul Barrie Wilson şi scriitorul Simcha Jacobovic au petrecut luni întregi traducând manuscrisul care susţine că Iisus a avut doi copii şi că Maria Magdalena ar fi fost soţia lui. 

Mulţi experţi au susţinut aceste afirmaţii de-a lungul timpului, dar, potrivit traducătorilor noii evanghelii, Maria Magdalena ar avea o importanţă mult mai mare decât se credea. Ea apare deja în evangheliile oficiale şi este prezentă în multe momente importante din viaţa lui Iisus.

„Evanghelia Pierdută“ nu este prima care susţine că Iisus ar fi luat-o de soţie pe Maria Magdalena. Şi Nikos Kazantzakis în cartea sa din 1953, „Ultima ispită a lui Hristos“, şi, mai recent, Dan Brown în „Codul lui Da Vinci“, au făcut aceleaşi afirmaţii.

Editura care va publica manuscrisul, Pegasus, a confirmat conferinţa ce va avea loc miercuri, în care se vor dezvălui şi numele celor doi copii ai lui Iisus. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite