Lucruri interzise în Biblie

Lucruri interzise în Biblie

Lucruri interzise în Biblie  FOTO Shutterstock

Lucruri interzise în Biblie. Pe lângă cele zece porunci, Biblia face referire la numeroase activităţi de care ar trebui să ne ferim, dacă vrem să rămânem în graţiile divinităţii. Vă prezentăm aşadar în acest articol o serie lucruri interzise în Biblie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii care îşi înjură părinţii

„Cel care îşi va înjura mama sau tatăl va fi sortit pieirii” (Exod 21:17) 
 

Tatuajele

Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Levitic 9:28. Aceasta spune „să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.
 

Lucruri interzise în Biblie: Bârfele

Chiar dacă le considerăm nevinovate, bârfele sunt şi ele interzise de Cartea Sfântă: „Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)
 

Prezicerile şi vrăjitoarele

Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă şi la vrăjitorie. „Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrăjitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. (Leviticul 19:31)
 

Lucruri interzise în Biblie: Consumul de carne de porc

„Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)
 

Soţia să nu-şi ajute soţul într-o luptă

Altul dintre lucrurile interzise în Biblie ar putea fi greu de înţeles pentru credinciosul neinstruit al zilelor noastre. Biblia menţionează că o soţie nu are dreptul să îşi ajute soţul într-o luptă, deoarece mâna acesteia atinge un bărbat străin. „Când doi oameni se vor certa unul cu altul şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea.” (Deuteronom 25:11-12)
 

Lucruri interzise în Biblie: Femeia nu are voie să vorbească în Biserică

„Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în Biserică”, se arată în Corinteni 14:34-35, referindu-se la lucruri interzise în Biblie în ceea ce priveşte comportamentul femeii.
 

Pierderea virginităţii înainte de căsătorie

Biblia este deosebit de severă în cazul în care o mireasă nu mai este virgină. „Dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată fata la uşa casei tatălui ei, să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate, şi să moară, pentru că a săvârşit o mişelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să curaţi astfel răul din mijlocul tău”. (Deuteronom 22:20-21)
 

Lucruri interzise în Biblie: Lucrul duminica

Duminica are o semnificaţie importantă pentru credinţa creştină, din acest motiv Biblia interzicând total lucrul în a şaptea zi a săptămânii. „Să ţineţi Sabatul căci el va fi pentru voi ceva sfânt. cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face o lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său. Să lucrezi şase zile; dar a şaptea este Sabatul, ziua închinată Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea”. (Exod 31:14-15) Astfel sună unul dintre cele mai importante lucruri interzise în Biblie!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările