Hexakosioihexekontahexafobia: de unde vine spaima de numărul 666

Hexakosioihexekontahexafobia: de unde vine spaima de numărul 666

Numărul 666 e menţionat în BiblIe ca fiind numărul Antichristului FOTO Shutterstock

I se mai spune Numărul Fiarei sau al Bestiei. În Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar de câteva secole încoace, a început să fie cunoscut drept ,,Numărul Antichristului”. Totuşi, ce îi face pe oameni să creadă că aceast număr ar putea fi malefic? Când şi unde a apărut această superstiţie?

Ştiri pe aceeaşi temă

Teama de numărul 666 a apărut acum 3.000 de ani, când a fost menţionat de trei ori în Biblie. După atăta amar de vreme, însă, numărul încă are o putere misterioasă asupra oamenilor. Experţii în fobii au dat chiar şi un nume acestei temeri ce-şi are originea atât în crediţe religioase, cât şi în superstiţii: hexakosioihexekontahexafobia.

Cum a apărut superstiţia

În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este descrisă Fiara Apocalipsei, reprezentată de două animale biblice: una a apărut din mare, având şapte capete şi 10 coarne, semănând cu un leopard, dar cu picioare de urs şi gură de leu; a doua este reprezentată de un berbec demonic ieşit din pământ.

Citeşte aici cum se manifestă această fobie şi ce fac oamenii pentru a se simţi în siguranţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: