Cele mai puternice rugăciuni

Cele mai puternice rugăciuni

Prin rugăciune, intri în contact cu Dumnezeu, cu Maica Domnului şi cu alţi sfinţi, de aceea, este bine să te rogi în linişte, fără a-ţi lăsa gândurile să fugă în altă parte.

În religia ortodoxă, postul, rugăciunea şi milostenia sunt cei trei stâlpi ai evlaviei, aşa cum spunea Iisus Hristos în predica de pe Muntele Fericirilor. Există patru feluri de rugăciuni: rugăciunea lăuntrică, rugăciunea exterioară, rugăciunea personală şi rugăciunea comună.

Rugăciunea de la miezul nopţii

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că rugăciunile de la miezul nopţii sunt deosebit de puternice. „Aşa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel şi Sila au deschis porţile temniţei, tot aşa şi rugăciunea făcută noaptea de către creştini poate deschide porţile Cerurilor“, susţinea acesta. Mai mult, Sfântul Ioan Gură de Aur spunea despre rugăciune că „este arma cea mai tare, vistierie care niciodată nu se goleşte, bogăţie nesecată, liman fără valuri, temelia păcii, rădăcină, izvorul, mama tuturor bunătăţilor, mai puternică decât o împărăţie“. Creştinii pot rosti la miezul nopţii orice rugăciune doresc, însă, pe lângă aceasta, ei trebuie să citească psalmul 50 din Psaltire, apoi o catismă (care conţine mai mulţi psalmi).

Acatistul Acoperământului Maicii Domnului

Fecioara Maria este ocrotitoarea familiilor şi a mamelor – aşadar ori de câte ori cei dragi trec printr-un moment greu, rugăciunile către Maica Domnului îi pot călăuzi pentru a lua cea mai bună decizie sau pentru a depăşi  mai uşor un obstacol. Este necesară citirea timp de 40 de zile a acatistului, perioadă în care se ţine post şi se fac pomelnice în timpul Liturgiei. După citirea acatistului, se rosteşte rugăciunea „Preasfântă Împărăteasă, cu îngerii stai împreună şi te rogi zicând: Împărate ceresc primeşte pe tot omul ce se roagă Ţie şi cheamă numele Meu întru ajutor, ca să nu plece nimeni de la faţa mea neajutat şi neascultat“. Această rugăciune poate fi spusă şi de femeile care urmează să nască.

Descoperă care sunt cele mai puternice rugăciuni pe clickpentrufemei.ro

 

Rugăciuni către Maica Domnului

Cum să dai putere rugăciunii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările