Aşa a glăsuit ieri secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Vasile Şalaru. Politicianul a mai spus şi că fetele ar trebui să înveţe „cum se serveşte ceaiul”. 

Eu nu mai înţeleg unde se îndreaptă ţara asta. Sau mi-e teamă să înţeleg. Dacă un om care face declaraţii ca acesta mai poate fi secretar de stat, atenţie!, în Ministerul Educaţiei, e clar că putem să ne facem bagajele. Sau poate că nici n-ar mai trebui să ne obosim cu bagajele.

Grav nu este că un invidid a ajuns să declare orice-i trece prin cap dintr-un fotoliu important. Cu-adevărat grav este că imediat se găsesc, şi încă cu duiumul, oameni care sunt de acord de el. Ce alt rol mai poate avea o femeie?! Nu-i destul că au maşină, că fac pe şefele, că, horribile dictu! au drepturi, şi nu poţi să le violezi liniştit?! Ce mai şcoală era pe vremuri, drăgăliţă Doamne, cînd o doamnă era doamnă. Vai, da ce de ceaiuri am mai băut!

Eu, unul, nu vreau să beau ceaiul cu astfel de oameni. Cred că femeia este mult mai mult decît un aparat de făcut ceai, ciorbe şi copii, un sac pugilistic pentru cel care a leşinat cu puţin timp în urmă. Ori poate vrem să rămînem în cel mai întunecat şi simbolic Vaslui.