Ce spune Biblia despre adulter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce spune Biblia despre adulter? În primul rând, Cartea Sfântă interzice prostituţia, adulterul, dar şi sexul înaintea căsătoriei, fiind promovată o viaţă în care trebuie urmată morala creştină care îndeamnă la reţinere şi respectarea valorilor căsniciei.

Ce spune Biblia despre adulter. Monogamie

Biblia vorbeşte despre monogamie în planul Creatorului. Bărbatul trebuia să aibă o singură soţie, iar femeia să aibă un singur soţ după cum arată Geneza 2, 24; Matei 19, 4-6. Poligamia, fie ca este prin căsătorii repetate ), fie prin mai mulţi parteneri de viaţa în acelaţi timp nu e acceptată.

Porunca a şaptea din Decalog

Biblia este cat se poate de clară cu privire la acest subiect şi prin cea de-a şaptea poruncă din Decalog: „Sa nu preacurveşti!”. Instituţia căsătorie trebuie respectată cu sfinţenie. 

Ce spune Biblia despre adulter. Divorţ în caz de adulter

În cazul adulterului, Biserica a admis divortul, după cuvântul Mantuitorului Hristos ((Matei XIX, 8-9) care a susţinut că pentru motive bine determinate precum moartea si adulterul, acesta având ca efect moartea morală a soţului vinovat.

Bărbatul cu adulteră, fără minte şi nelegiuit

În privinţa femeilor pare a fi mai multă rigurozitate în învăţăturile biblice.  În Ieremia se arată că „femeia de se va împreuna cu alt bărbat, să nu se mai întoarcă la sotul ei, ci spurcându-se sa se spurce” (Ieremia III, 1): De asemenea,: „Cel ce ţine adultera, este făra de minte şi nelegiuit” (Pilde XVIII, 23) 

Ce spune Biblia despre adulter. Judecaţi de Dumnezeu

Biblia avertizează că Dumnezeu îi va judeca pe adulteri (Evrei 13:4), precizându-se şi: „Căsătoria să fie onorabilă la toţi şi patul conjugal să fie nepângărit.” (Evrei 13:4)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite