Opt ore de teledon pentru „Cuminţenia Pământului“, în septembrie, la TVR

Opt ore de teledon pentru „Cuminţenia Pământului“, în septembrie, la TVR

Cuminţenia va avea şi un teledon

Teledonul „Cuminţenia Pământului“ va avea loc pe 18 septembrie, dată acceptată de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Române, şi se va desfăşura sub forma unui spectacol, produs în întregime de TVR, care va dura 8 ore, a confirmat joi, 21 iulie, consilierul Dragoş Neamu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Data este bătută în cuie. Pe 18 septembrie. Va fi un spectacol de opt ore, care va avea pauzele necesare, dedicat exclusiv colectării“, a declarat pentru News.ro Dragoş Neamu, consilier pentru muzee şi industrii culturale creative în Ministerul Culturii.

Consilierul a precizat şi faptul că Ministerul Culturii a luat în calcul varianta organizării unui al doilea teledon, însă nu a putut oferi informaţii sigure.

”Am luat în calcul şi această variantă, dar nu pot spune despre ce televiziuni este vorba, pentru că ele încă nu ştiu că ne gândim la ele. În prezent, facem analize calitative”

”Toată producţia va fi suportată de televiziunea publică”, a declarat, pe 8 iulie, pentru News.ro, Cristian Zgabercea, producătorul general al televiziunii publice.

Teledonul va face parte din campania de comunicare ”Cuminţenia Pământului”, de care se ocupă grupul GMP, şi care cuprinde spoturi radio şi TV. În plus, urmează să fie demarată donarea prin SMS.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările