Ministrul Culturii: Legea managementului instituţiilor de cultură trebuie revizuită integral, nu doar amendată

Ministrul Culturii: Legea managementului instituţiilor de cultură trebuie revizuită integral, nu doar amendată

Corina Şuteu       FOTO: Florin Ghioca

MInistrul Culturii, Corina Şuteu, a declarat marţi, în cadrul discuţiei online „De vorbă cu ministrul tău“, iniţiată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), că Legea managementului instituţiilor de cultură trebuie revizuită integral, nu doar amendată, argumentând că forma actuală nu pune accentul pe viziune şi produce situaţii în care sunt neglijate talentele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordonanţa de urgenţă nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură este, în opinia ministrului Culturii, aplicată greşit de unii manageri.

”Legea trebuie revizuită integral, nu doar amendată. Sunt amestecate teatrele cu bibliotecile, muzeele şi filarmonicile. Aceasta sunt, cum se spune, instituţii cu nevoie speciale. Nu poţi gestiona creativitatea în instituţiile care se comportă ca nişte instituţii rigide”, a declarat Corina Şuteu.

Ministrul a adăugat în aceeaşi discuţie: ”Regret că nu voi avea timp să fac asta”.

Legea managementului instituţiilor de cultură a constituit subiectul a numeroase dezbateri, iar un proiect de modificare a ei a fost emis în timpul mandatului lui Vlad Alexandrescu. Majoriotatea managerilor au respins cu argumente solide ideile expuse în proiectul lui Alexandrescu, iar subiectul nu a mai fost dezbătut în ultimele luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările