Harta senzorială a Bucureştiului, adaptată pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tururile Harta senzorială a Bucureştiului # 2 continuă în luna martie cu două ieşiri special organizate pentru copii, în parteneriat cu Şcoala Ferdinand. Pe 15 martie, ora 17.00 şi pe 16 martie, ora 19.00, copiii, însoţiţi în prima zi de profesori, iar în cea de a doua de către părinţi, vor parcurge traseul Hărţii ghidaţi de performerul Paul Dunca, personaj care face legătura între cele două ediţii ale proiectului.

Puştii care vor participa la tururi vor vizita la ei acasă scriitori pe care îi studiază sau îi vor studia la şcoală, vor descoperi familii istorice prin intermediul urmaşilor lor, dintre care unii chiar de vârsta lor şi vor asista la revitalizarea trecutului prin gust, miros, simţ tactil, auz şi văz, despărţindu-se pentru un timp de lumea virtuală de care sunt dependenţi şi descoperind prin intermediul simţurilor o lume reală.

Harta senzorială a Bucureştiului # 2 se va încheia apoi cu încă două tururi pentru adulţi, care vor avea loc pe 18 şi 19 martie. În acest moment, deşi numărul participanţilor a fost mărit de la 15 la 20 de persoane, toate locurile la tururi sunt ocupate. Venind în întâmpinarea cererilor, organizatorii au deschis o listă de donaţii, cu ajutorul cărora s-ar mai putea organiza tururi suplimentare. Detalii pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/harta.senzoriala.bucuresti/ şi pe pagina de website: http://hartasenzoriala.com/tururi/

Harta Senzorială a Bucureştiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat performativ prin istoria recentă şi mai puţin recentă a unor locuri relevante pentru oraş. Utilizând conceptul site-specific, Harta Senzorială a Bucureştiului pune în evidenţă clădiri pe lângă care locuitorii oraşului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenţie, ratând şansa de a le cunoaşte trecutul.

Ca şi la prima ediţie a Hărţii senzoriale, conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus în practică de o echipă care a lucrat colaborativ pentru fiecare staţie a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit în acestea şi cu cei care le locuiesc sau le folosesc în prezent.

Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid şi performer; Maria Draghici, video artist; Mara Mărăcinescu ( Ear to Bucharest), sound architect; Ioana Gonţea, comunicare.

Detalii şi informaţii suplimentare sunt disponibile pe www.hartasenzoriala.com

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite