George Ivaşcu a solicitat Corpul de Control al prim-ministrului „în ideea unei auditări corecte şi transparente”

George Ivaşcu a solicitat Corpul de Control al prim-ministrului „în ideea unei auditări corecte şi transparente”

Ministrul Culturii George Ivaşcu

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), George Ivaşcu, a soclitat în urma evaluării din prima lună de mandat, aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului cu privire la verificarea activităţii ministerului în fruntea căruia se află. Verificarea ar viza subiecte precum Monumentul Marii Uniri de la 1918 din Arad, Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia sau Cuminţenia Pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul misiunii de control ar urma să fie analizată şi activitatea instituţiilor din subordinea sau coordonarea MCIN, aflate în situaţii juridice şi economico-financiare dificile, unele dintre ele aflate în insolvenţă, conform unei informări de presă transmise de minister.

Instituţiile vizate sunt: Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi şi Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm.

„Am făcut această solicitare în ideea unei auditări corecte şi transparente a situaţiei. Este o misiune de control deschisă şi vom comunica în mod transparent concluziile verificărilor mai sus menţionate", a explicat ministrul George Ivaşcu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: