FOTO Doi arhitecţi au propus ca stâlpii de electricitate din Islanda să fie transformaţi în statui umane imense

FOTO Doi
arhitecţi au propus ca stâlpii de electricitate din Islanda să fie
transformaţi în statui umane imense

FOTO Choi+Shine Architects

Doi arhitecţi vor să transforme clasicul peisaj monoton al stâlpilor de electricitate într-o operă de artă în Islanda: astfel, structurile care ţin liniile de înaltă tensiune de-a lungul peisajului rural ar urma reprezentări umane imense, în diferite ipostaze.

Arhitecţii Jin Choi şi Thomas Shine au propus proiectul, denumit „Tărămul Giganţilor”, în 2008, conceptul primind nenumărate premii în anii următori. Proiectul nu a fost acceptat încă, realizarea acestuia presupunând un efort material semnificativ, însă cei doi sunt convinşi de faptul că transformarea va fi realizabilă în viitorul apropiat.

„Precum statuile de pe Insula Paştelui, noi ne închipuim că aceste cariatide imense vor prelua o autoritate tacită, aparţinând peisajului dar servind populaţia, transportând silenţios electricitate pe orice fel de teren, zi şi noapte, pe soare sau zăpadă” se arată în descrierea proiectului pe site-ul oficial al firmei celor doi, Choi+Shine.

Reprezentări ale proiectului:

 


FOTO Choi+Shine Architects

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările