Corina Şuteu se va întâlni faţă în faţă cu Gabriela Firea

Corina Şuteu se va întâlni faţă în faţă cu Gabriela Firea

Corina Şuteu, unul dintre cei mai combativi miniştri ai Culturii de până acum    FOTO: Florin Ghioca

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, vrea să se întâlnească, săptămâna aceasta, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a discuta pe marginea afirmaţiilor făcute de edilul Bucureştiului, duminică, privind faptul că ar dori ca străzile oraşului să nu mai fie blocate cu activităţi de weekend.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Culturii a anunţat pe pagina sa de Facebook că, în cursul acestei săptămâni, va lansa o invitaţie Gabrielei Firea în vederea unei întâlniri.

”Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană”, a scris Corina Şuteu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Culturii îşi exprimă încrederea că instituţia pe care o conduce şi Primăria Capitalei pot colabora în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului.

”E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un «oraş al oamenilor»”, a mai notat ministrul Culturii, care a adăugat că, la întâlnire va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor - OAR Bucureşti.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu mai vrea ca străzile oraşului să fie blocate cu activitati de weekend. Luni, are loc o întâlnire cu directorii de instituţii care organizează evenimente publice în Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările