Corina Şuteu, apel disperat pentru „Cuminţenia Pământului“

Corina Şuteu, apel disperat pentru „Cuminţenia Pământului“

Corina Şuteu se zbate cât poate pentru a-i face pe români să doneze. Aici, la Electric Castle

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a lansat un nou apel către cetăţeni şi companii să facă donaţii pentru „Cuminţenia Pământului“, ea afirmând că „fiecare are o responsabilitate de a participa la actul de cultură“. Ministrul a îndemnat şi instituţiile de cultură să organizeze evenimente speciale pentru colectarea de fonduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Corina Şuteu a făcut apelul de la Arad, unde a semnat un acord cu primăria oraşului pentru programul ”Oraşe Europene”.

”Încurajăm ca subscripţia publică să fie şi în direcţia companiilor, a persoanelor care doresc să doneze. Campania se adresează în primul rând ideii de a participa la actul de cultură, ideii că fiecare dintre noi avem o reponsabilitate de a participa la actul de cultură. Cred că este o campanie extrem de curajoasă şi de originală”, a spus Şuteu.

Ministrul s-a adresat şi instituţiilor de cultură, care pot organiza evenimente speciale ca să adune fonduri.

”Există o încurajare din partea Ministerului Culturii ca instituţiile de cultură să susţină această campanie şi fiecare decide în ce fel doreşte să o facă. Unele teatre, de pildă, organizează spectacole sau directorii consideră să facă un eveniment special, unele muzee au avut expoziţii dedicate, unii artişti au expoziţii dedicate”, a spus ministrul.

Întrebată de jurnalişti care este strategia în cazul în care campania nu va avea succes, Corina Şuteu s-a declarat convinsă că banii vor fi strânşi, afirmând că nu s-a gândit la un plan de rezervă.

Până vineri, în campania naţională ”Cuminţenia Pământului” a fost strânsă suma de 306.773 de euro, din totalul de 6 milioane de euro necesari statului pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi. Campania se încheie în 30 septembrie.

Citeşte şi:

Ministerul Culturii recunoaşte: nu există un plan B pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului“

Mai e mult până departe: doar 5% din banii necesari s-au strâns pentru „Cuminţenia Pământului“. 74.000 de euro ar trebui să doneze românii pe zi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările