Corina Şuteu, apel disperat pentru „Cuminţenia Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a lansat un nou apel către cetăţeni şi companii să facă donaţii pentru „Cuminţenia Pământului“, ea afirmând că „fiecare are o responsabilitate de a participa la actul de cultură“. Ministrul a îndemnat şi instituţiile de cultură să organizeze evenimente speciale pentru colectarea de fonduri.

Ministrul Corina Şuteu a făcut apelul de la Arad, unde a semnat un acord cu primăria oraşului pentru programul ”Oraşe Europene”.

”Încurajăm ca subscripţia publică să fie şi în direcţia companiilor, a persoanelor care doresc să doneze. Campania se adresează în primul rând ideii de a participa la actul de cultură, ideii că fiecare dintre noi avem o reponsabilitate de a participa la actul de cultură. Cred că este o campanie extrem de curajoasă şi de originală”, a spus Şuteu.

Ministrul s-a adresat şi instituţiilor de cultură, care pot organiza evenimente speciale ca să adune fonduri.

”Există o încurajare din partea Ministerului Culturii ca instituţiile de cultură să susţină această campanie şi fiecare decide în ce fel doreşte să o facă. Unele teatre, de pildă, organizează spectacole sau directorii consideră să facă un eveniment special, unele muzee au avut expoziţii dedicate, unii artişti au expoziţii dedicate”, a spus ministrul.

Întrebată de jurnalişti care este strategia în cazul în care campania nu va avea succes, Corina Şuteu s-a declarat convinsă că banii vor fi strânşi, afirmând că nu s-a gândit la un plan de rezervă.

Până vineri, în campania naţională ”Cuminţenia Pământului” a fost strânsă suma de 306.773 de euro, din totalul de 6 milioane de euro necesari statului pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi. Campania se încheie în 30 septembrie.

Citeşte şi:

Ministerul Culturii recunoaşte: nu există un plan B pentru achiziţionarea „Cuminţeniei Pământului“

Mai e mult până departe: doar 5% din banii necesari s-au strâns pentru „Cuminţenia Pământului“. 74.000 de euro ar trebui să doneze românii pe zi

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite