Casa Nanu Muscel - situaţie incertă, după 7 luni de la oprirea lucrărilor. Rectorul ASE: „Am făcut tot ce ne-au cerut“

Casa Nanu Muscel - situaţie incertă, după 7 luni de la oprirea lucrărilor. Rectorul ASE: „Am făcut tot ce ne-au cerut“

Casa Nanu Muscel

Arhitectul Adrian Crăciunescu, coordonatorul activităţii de realizare a tezelor Codului Patrimoniului, şi secretarul de stat Oana Bogdan au afirmat, la conferinţa de presă care a avut loc luni la Ministerul Culturii, că încă se lucrează la dosarul Casei Nanu Muscel, după şapte luni de la oprirea lucrărilor la imobilul din Piaţa Romană.

Ştiri pe aceeaşi temă

De cealaltă parte, Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, instituţie care este proprietar al casei, a declarat pentru News.ro că au fost făcute memorii către toate instituţiile statului, dar şi proiectele şi documentele solicitate.

Arhitectul Adrian Crăciunescu, coordonatorul activităţii de realizare a tezelor Codului Patrimoniului, a precizat despre imobilul care aparţine Academiei de Studii Economice: ”Nu poţi să faci nişte gesturi de investiţie şi paşi de construcţie, până ce nu ai toate datele. Mai întâi ar trebui să studiez casa, să văd ce îmi permite, care sunt restricţiile, abia apoi îmi calibrez investiţia. În teze am semnalat acest aspect că, de multe ori se iniţiază diverşi paşi de investiţie, fără să se facă studii prealabile”.

Pe 31 martie, ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a cerut Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti să oprească lucrările la Casa Nanu Muscel, din Piaţa Romană, monument istoric, deoarece au fost făcute intervenţii fără aviz.

”Casa Nanu Muscel este unul dintre subiectele tratate de Comisia Monumentelor. Noi lăsăm comisia să lucreze şi veţi afla rezultatele”, a fost răspunsul secretarului de stat Oana Bogdan după şapte luni.

Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, a declarat luni, pentru Agenţia de presă News.ro că reprezentanţi ai ASE s-au întâlnit, în ultimele luni, pe rând, cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice şi cu cei ai Ministerului Culturii.

”Au mişcat un pic lucrurile”, a spus Istudor. ”Noi am făcut tot ce ne-au cerut - proiect de restaurare. Am tot fost trecuţi cu vederea şi am făcut memorii către toate instituţiile statului - minister, prim-ministru, preşedinţie. Dacă se consideră că nu sunt documentele puse la punct, să ne spună ce să facem. Ei trebuie să se pună de acord şi să ne spună”, a declarat el.

Rectorului ASE a mai precizat că se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să primească un răspuns legat de soarta şantierului din Piaţa Romană Nr. 7. ”Noi nu intrăm acolo până nu ne va fi permis”, a completat el.

La începutul lunii aprilie, Inspectoratul Regional de Construcţii Bucureşti - Ilfov a dispus încetarea lucrărilor la casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană Nr. 7, după ce a constatat o serie de nereguli, în cadrul unui control efectuat pe 1 aprilie, ca urmare a solicitării primite de la ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, se arăta într-un răspuns oficial transmis agenţiei de presă News.ro de reprezentanţii instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările