8833 este numărul de telefon unic pentru donaţii prin SMS pentru „Cuminţenia Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen de Dan Perjovschi, care va fi pe flyerele campaniei Muzeului Naţional de Artă
Desen de Dan Perjovschi, care va fi pe flyerele campaniei Muzeului Naţional de Artă

Donaţiile pentru campania „Cuminţenia Pământului“ pot fi făcute, începând de vineri, 22 iulie, la 8833 - numărul de telefon unic pentru donaţii prin SMS.

„De astăzi se poate dona prin SMS pentru achiziţia «Cuminţeniei Pământului». Puteţi trimite SMS cu textul «brancusi» la numărul 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la campania naţională de subscripţie publică“, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, Corina Şuteu, ministrul Culturii.

Teledonul ”Cuminţenia Pământului” va avea loc pe 18 septembrie, dată acceptată de Ministerul Culturii la propunerea Televiziunii Române, şi se va desfăşura sub forma unui spectacol, produs în întregime de TVR, care va dura 8 ore, a confirmat joi consilierul Dragoş Neamu.

”Toată producţia va fi suportată de televiziunea publică”, a declarat, pe 8 iulie, Cristian Zgabercea, producătorul general al televiziunii publice.

Teledonul va face parte din campania de comunicare ”Cuminţenia Pământului”, de care se ocupă grupul GMP, şi care cuprinde spoturi radio şi TV.

În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.

Conturile sunt deschise până pe 30 septembrie.

Opera ”Cuminţenia Pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în 1907. Lucrarea a fost expusă pentru prima dată în 1910, la Bucureşti. Sculptura este clasată în categoria ”Tezaur” a Patrimoniului cultural naţional.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite