Hai libi... la Pro TV

Hai libi... la Pro TV

fiecare post tv, pentru a castiga un rating cat de cat onorabil si a dobori concurenta, incearaca o gaselnita.Gaselnita Pro TV-ului a fost specularea unui eveniment cu mare priza la public, respectiv

Un trubadur de veac XXI

Un trubadur de veac XXI

La debutul sau, in 1983, obtinea doar o mentiune la Festivalul de la Mamaia. Acum, dupa 18 ani de cariera, este premiant "cu coronita" in inimile romanilor. Gabriel Dorobantu este o figura cu totul

Magia sticlei

Magia sticlei

Vineri, 21 decembrie 2001, ora 13,00, la Muzeul National de Arta al Romaniei va avea loc vernisajul expozitiei: Traditie si inovatie. Sticla europeana din secolele XIX-XX. Cele aproximativ 120 de

Mestesuguri stravechi

Mestesuguri stravechi

La Muzeul Dunarii de Jos din municipiul Calarasi, in colaborare cu Muzeul Agriculturii din Romania si Muzeul Judetean Ialomita, in cadrul ciclului "Mestesuguri stravechi", a fost vernisata expozitia:

Cartea se încadrează în domeniul studiilor islamologice, care sunt aproape inexistente la noi în ţară, şi tratează un aspect fundamental al Islamului, cel al evoluţiei şi al statutului corpusului său juridico-teologic, desemnat sub termenul generic de Sharī‘ah.

45 de milioane de lei e subvenţia anuală a celui mai mare teatru naţional din România. A unuia singur, o singură instituţie de stat. Dar Statul român nu se poate scobi de o sumă similară pentru a ajuta sectorul cultural independent – şi pe oamenii care muncesc în el – să supravieţuiască pandemiei.

acum 2 zile · comentarii (10)

Se pregătesc, în aceste zile, două manifestări care cred că vor schimba perspectiva asupra picturii româneşti postbelice, constituind o revelaţie pentru iubitorii de artă. Cea mai importantă reprezentantă a Şcolii de la Chişinău, pictoriţa Valentina Rusu Ciobanu, născută pe 28 octombrie 1920, împlineşte 100 de ani, ocazie cu care vor fi organizate două expoziţii la Bucureşti, sub genericul „Valentina Rusu Ciobanu – o sută de ani de la naştere“.

acum 6 zile · comentarii (0)

Scriitoarea Carmen Zamfirescu oferă în noul său roman, ”Apărătorul din umbră” o abordare complexă a fenomenelor politice care au influenţat istoria recentă a României. Această abordare complexă este justificată atât de contextul actual, cât şi de experienţa de până acum. Carmen Zamfirescu a scris peste 120 de lucrări (romane, lucrări ştiinţifice, lucrări de publicistică, articole)

acum 11 zile · comentarii (0)

Se împlinesc în aceste săptămâni o sută de ani de la înfiinţarea, în toamna târzie a anului 1920, a Societăţii Compozitorilor Români; actuala Uniune a Compozitorilor şi Muzicologilor. In epocă evenimentul s-a consumat prioritar la nivelul profesional al breslei muzicienilor, al compozitorilor. Iniţiativa i-a aparţinut marelui om, marelui intelectual, etnomuzicologului Constantin Brăiloiu.

acum 16 zile · comentarii (0)

Febra competiţională – numărul mare al concursurilor în domeniul performanţei muzicale, numărul mare al competitorilor – nu constituie un fenomen recent. A demarat la scară mondială în deceniile de mijloc ale secolului trecut; …când fenomenul competiţional s-a înteţit în toate domeniile vieţii cotidiene. Inclusiv în domeniul muzicii.

acum 20 zile · comentarii (0)

Anul acesta, în plină pandemie, ultimul volum al lui Cornel-Florin Moraru a văzut lumina tiparului: Urmaşii lui Dionysos. Naşterea DJing-ului în cultura occidentală. O carte cu un subiect unic în România, scrisă de un filosof contemporan care face, din cursurile sale din cadrul Universităţii Naţionale de Artă, un spectacol cultural inedit.

acum 20 zile · comentarii (0)

După academicianul Rosetti, „Cher amie”, cum era alintat cu o caldă admiraţie de cei mai apropiaţi prieteni, dar şi în cercurile literare şi artistice, marele Editor care a fost pentru literatura şi arta dintre cele două războaie şi până în primii ani de după 1945 directorul Editurii Fundaţiilor Culturale Regale, criticul şi istoricul de artă Valeriu Râpeanu.

acum 27 zile · comentarii (26)
Postari Recente
Modifică Setările