Un trubadur de veac XXI

Un trubadur de veac XXI

La debutul sau, in 1983, obtinea doar o mentiune la Festivalul de la Mamaia. Acum, dupa 18 ani de cariera, este premiant "cu coronita" in inimile romanilor. Gabriel Dorobantu este o figura cu totul

Magia sticlei

Magia sticlei

Vineri, 21 decembrie 2001, ora 13,00, la Muzeul National de Arta al Romaniei va avea loc vernisajul expozitiei: Traditie si inovatie. Sticla europeana din secolele XIX-XX. Cele aproximativ 120 de

Mestesuguri stravechi

Mestesuguri stravechi

La Muzeul Dunarii de Jos din municipiul Calarasi, in colaborare cu Muzeul Agriculturii din Romania si Muzeul Judetean Ialomita, in cadrul ciclului "Mestesuguri stravechi", a fost vernisata expozitia:

Agenda muzicala

Agenda muzicala

Cargo, Proconsul, Coma, AB4, Omul cu sobolani, Camioane in Multime, Nitro si Sport Sangeros III vor canta luni, 17 decembrie, intr-un concert organizat la Craiova in scop umanitar. Frumosul gest se

De la începutul lunii iunie s-a dat voie. Maximum 500 de persoane în aer liber pot participa la evenimente culturale. Ceea ce poate nu ştiu cei care nu sunt aproape de domeniul artelor spectacolului este că după câteva luni de stat acasă pentru artişti, fără acces în sala de repetiţii, un concert sau un spectacol nu pot fi puse în scenă a doua zi.

acum 2 zile · comentarii (1)

În mod firesc, actuala Piaţă a Unirii, din Oradea, a fost martora succesiunii unor decizii luate de pământeni atenţi la impactul simbolurilor publice. De pildă, la mutarea anterioară a statuii regelui maghiar Ladislau cel Sfânt, pe care Consiliul Orăşenesc orădean a decis, pe 26.06.1923, ca să o predea civilizat Episcopiei Romano-Catolice, pentru a fi dispusă în curtea reşedinţei acesteia.

acum 3 zile · comentarii (10)

Ca spectator, te întrebi, nu o dată, cine este cel din faţa ta, cel care dă viaţă personajului de pe scenă. Cine este el? De unde vine? Încotro se îndreaptă? Ca prin magie, dar în fapt prin muncă şi atenţie la detalii, viaţa unui actor îţi poate fi aşezată în palme de către un biograf talentat.

acum 5 zile · comentarii (0)

Nadia Tunsu este doctor în filologie şi coordonează activitatea Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul de la mijlocul anului 2015. Anterior a fost directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Afaceri Eurpene din cadrul Ministerului Culturii.

acum 6 zile · comentarii (0)

„Snowdrops and Chlorine“ („Ghiocei şi mult clor“) a făcut parte din proiectul CORPOREAL la care am lucrat şi cu care am câştigat un grant AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional). Când nu am mai putut ajunge acasă, dată fiind zona roşie în care SUA încă din nefericire este, am luat o mică suma din acest grant, mai exact cea acordată de sponsorul Pfizer România, pentru a face piesa în ţara mea de adopţie.

acum 11 zile · comentarii (2)

Simona Tănăsescu coordonează activitatea ICR Budapesta din decembrie 2018. Este doctor în Arte Vizuale al Universităţii Naţionale de Arte, şi a urmat studii de management cultural şi afaceri externe  la Institutului Naţional de Administraţie – Şcoala Naţională de Administraţie din Paris.

acum 13 zile · comentarii (2)

Sfârşit de iulie, în Bucureşti. Anul 1795. De multe luni bântuie ciuma, iar oraşul este pustiu. Au fost luate toate măsurile: sclavii de prin curţile boiereşti sunt trimişi la moşii, în afara oraşului, iar cerşetorii, în număr de 122, au fost duşi cu forţa la mânăstiri (Plătăreşti, Mărcuţa, Plumbuita Căldăruşani…).

acum 18 zile · comentarii (2)

Matusalemica viaţă – mă gândesc astăzi – m-a pus, nu o dată, în faţa unor situaţii atât de surprinzătoare încât nu pot să le uit şi să nu dau mărturie asupra lor. Astfel, acum mai bine de trei decenii şi jumătate am făcut prima mea vizită la Blajul istoric şi am avut norocul să-l am drept ghid pe liderul tineretului din vremea aceea, din oraşul evocat cu emoţie, aşa cum se ştie, de Eminescu.

acum 23 zile · comentarii (2)

Telespectatorii acestei veri fierbinţi la propriu şi la figurat au avut plăcerea să urmărească recent în programul atât de asortat al Teatrului TV un DVD după o cunoscută piesă a „epocii de aur“: „Sfântul Mitică Blajinul“. Aurel Baranga, controversatul ei autor, a scris această satiră în anul 1965, primul din cei câţiva ai dezgheţului care a traversat România lăsând impresia că a venit ora adevărului.

acum 24 zile · comentarii (0)

Gata cu bâlciurile! Trecem la femei şi bărbaţi! Dintre multele istorii amoroase, rămase prin documente sau consemnate pe pagini zburătoare, am ales pentru astăzi povestea lui Leun, devenit personaj principal în Manuscrisul fanariot. În realitatea istorică, desigur, lucrurile nu au stat chiar ca în roman. Aşa este mereu: una se întâmplă şi alta rămâne scris. Dar asta o ştiaţi.

acum 25 zile · comentarii (3)
Postari Recente