Cupluri in competitie

Cupluri in competitie

In ultimul week-end din 2001, mai multi concurenti se straduiesc sa devina miliardari. Sambata, 29 decembrie, de la ora 19,30 Virgil Iantu va fi gazda unor cupluri care conlucreaza pentru a raspunde

Nikita revine la Pro TV

Nikita revine la Pro TV

Fanii superserialului Nikita vor avea parte, incepand din 13 decembrie, la Pro TV, de mult asteptata reintalnire cu temerara blonda al carei temperament a pus pe jar imaginatia romanilor. Pro TV

Agenda muzicala

Agenda muzicala

Cargo, Proconsul, Coma, AB4, Omul cu sobolani, Camioane in Multime, Nitro si Sport Sangeros III vor canta luni, 17 decembrie, intr-un concert organizat la Craiova in scop umanitar. Frumosul gest se

Parfumul delicat al doamnei de fier a teatrului românesc, regizoarea Cătălina Buzoianu, s-a ridicat la cer. A fost condusă pe ultimul drum terestru, la capătul unei săptămâni negre a teatrului şi a filmului românesc, în care ne-au mai părăsit alte trei personalităţi ale scenei şi ecranului: actriţele Monica Ghiuţă şi Florina Cercel, precum şi dramaturgul Puşi Dinulescu.

acum 13 zile · comentarii (6)

Aparent, atunci când s-a apucat să scrie cartea „Corp de piatră, Corp de carne –Sculptură şi teatru“, apărută iniţial în limba franceză în anul 2017 la „Éditions Deuxième Epoque“ şi, mai apoi, în limba română, în traducerea Mihaelei Stan, la editura Nemira în colecţia Yorick, asociată cu aceea a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Monique Borie părea să îşi fi asumat o „misiune imposibilă“.

acum 13 zile · comentarii (0)

Celelalte două titluri ale Macerata Opera Festival 2019, după „Rigoletto“, au fost dedicate muzicii franceze şi, din nou, lui Verdi. Sigur că opera italiană deţine prioritatea programărilor şi bine este, aşa că pentru festivalul din anul viitor, pe afiş vor figura „Tosca“ de Puccini şi „Trubadurul“ de Verdi, lângă „Don Giovanni“ de Mozart.

acum 14 zile · comentarii (1)

Mai are Clujul şanse de a deveni un oraş verde, orientat spre viitor, care să asigure locuitorilor săi confortul pe care îl merită? Este o întrebare la care au încercat să răspundă arhitecţii Vasile Mitrea, Dan Clinci şi Alice Florean, invitaţii speciali ai Asociaţiei Vechiul Cluj la cea de a doua întâlnire a sezonului al şaselea al Poveştilor despre Cluj, care a avut în centrul atenţiei zonele verzi ale oraşului şi proiectele legate de ele.

acum 14 zile · comentarii (7)

La Hurezi, în vatra brâncovenească, unde domnitorul a ridicat odată cu zidurile palatului şi catedrala mânăstirii, unde se află în pronaos şi tabloul votiv infăţişându-l pe domnitor împreună cu soţia sa, doamna Maria, ţinând în mâini miniatura catedralei celebre, a fost stareţă în veacul al XX-lea, între anii 1953 şi 1980, maica stavroforă Mihaela Ghişoiu, poate una dintre cele mai dăruite cu har dintre stareţele veacului ortodox pomenit.

acum 16 zile · comentarii (2)

Suntem prinşi în imaginarul celui de-al treilea mileniu, lărgit imens, fizic şi metafizic, de vederea pe care ne-o dau dronele sau microcipurile, jocurile şi filmografia în 3D, cu accelerarea vertiginoasă a percepţiei. Din această intensitate care ne depăşeşte decurge o melancolie a timpurilor pe care Mircea Cărtărescu o captează în peisaje de cuvinte de o stranie frumuseţe.

acum 16 zile · comentarii (33)

Ca în fiecare an, Brăila devine la jumătatea lunii capitala mondială a artei lirice datorită Festivalului şi Concursului Internaţional de canto „Hariclea Darclée“, fondat şi condus de celebra soprană Mariana Nicolesco - manifestare ce va împlini în curând un sfert de secol - împreună cu cursurile de măiestrie care se desfăşoară aferent acestuia din doi în doi ani.

acum 17 zile · comentarii (0)

Este semnul sub care se desfăşoară între 19 iulie şi 11 august cea de-a 55-a ediţie a renumitului Festival maceratez de operă, una din mândriile regiunii italiene Marche. Un roşu al dorinţei şi pasiunii, aşa cum l-a imaginat noua conducere managerială, Luciano Messi, Sovrintendente, Barbara Minghetti, Director artistic şi Francesco Lanzillotta, Director muzical.

acum 17 zile · comentarii (1)

Fanii regizorului Radu Afrim vor putea vedea la ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru ce va avea loc în Capitală în perioada 18-27 octombrie nu mai puţin de trei producţii semnate de acest creator atât de special.

acum 23 zile · comentarii (3)

Ca în fiecare vară, i-am auzit întâi la Sinaia, la Sala Casino, în Festivalul Internaţional „Enescu şi Muzica lumii“, apoi la Bucureşti, la Ateneul Român, în Festivalul Internaţional „Vara Magică“, pentru ca al treilea concert al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal să aibă loc la Festivalul Young Euro Classic, la Konzerthaus, Berlin.

acum 24 zile · comentarii (1)

La Ana Blandiana drumul dinspre frenezia inocenţei către o tranşantă limpezire etică, în numele responsabilităţii asumate, ar putea deveni subiect de studiu. Iniţiala trăire fără graniţe din anii debutului, cu vibraţia libertăţii totale, provoca desigur multă exuberanţă, iar lirismul, intrând în aceeaşi paradigmă, trebuia şi el să se conformeze. De aici dimensiunea dionisiacă şi luminozitatea solară a discursului.

acum 25 zile · comentarii (0)

În lirica noastră de azi Svetlana Cârstean lasă impresia unei forţe greu de controlat, tocmai din cauza felului independent în care se mişcă. Şi asta pentru că nu are datorii faţă de niciuna din multele încropiri de şcoală poetică, atât de zgomotos exhibate de-a lungul ultimelor patru, cinci decenii româneşti.

acum 27 zile · comentarii (1)

Cluj Tango Orchestra, alcătuită din muzicienii Diana Creţu şi Pedro Nuñez – volonişti, Olga Bordas – pianistă şi Sorin Robert – bandoneonist, sprijiniţi de remarcabilii dansatori Viktoria Cormoş şi Horia Călin Pop, au oferit vineri, 26 iulie, un recital memorabil la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Muzicienii încearcă în acest fel să strângă fonduri pentru achiziţionarea unui bandoneon, un instrument esenţial pentru o orchestră de tango.

acum 29 zile · comentarii (0)

Interviu cu Theo Halmen, organistul bisericilor evanghelice din cetatea Sighişoarei. În week-end-ul 26-28 iulie, dacă treceţi prin Cetatea Sighişoarei, puteţi participa la un concert din seria Sommerkonzerte: vineri, 26 iulie, ora 18, concert de orgă KRISTÓFI LÁSZLO (Oradea), Biserica Mănăstirii.

luna trecuta · comentarii (2)

Ca şi la Bucureşti, ca şi în multe alte capitale europene, şi aici, pe coasta de Vest a Statelor Unite, la Los Angeles, concertele simfonice adresate marelui public continuă; beneficiind de o încărcătură specială, de elanul unui public care nu vrea să se despartă de marea muzică. Întâlnirea este spectaculoasă; dispune de conotaţii speciale. Dat fiind spiritul acesteia, aparţine datelor sezonului estival.

luna trecuta · comentarii (0)

Vorbeam în această rubrică de Festivalul internaţional „Vara Magică“ de la Bucureşti, de Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii“ de la Sinaia, de Festivalul „Young Euro Classic“ de la Berlin, care ne interesează în primul rând prin prisma românilor care participă la ele, dacă sunt în străinătate sau a posibilităţii noastre de a participa la ele, dacă sunt în România.

luna trecuta · comentarii (1)