VIDEO Filme bune la Festivalul de la Mediaş

Aproape 2.000 de spectatori au asistat la proiecţiile care au avut loc la festivalul organizat de regizorul Radu Gabrea. Festivalul de la Mediaş se va încheia duminică seara, cu un concert al formaţiei Hakeshet Klezmer Band şi cu proiecţia filmului ce va fi desemnat câştigător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urbea de pe Târnava Mare a fremătat cu plăcere pe parcursul proiecţiilor programate în Piaţa Centrală a oraşului, la Sala Traube, Sinagoga Mare, cinema Mediensis, şi nu numai. Pentru că au vrut să ofere filme de calitate şi pentru comunităţile din apropiere, organizatorii au programat proiecţii de filme şi la Dumbrăveni şi Târnăveni. Medieşenii au început să intre în rutina filmului, chiar de la primele proiecţii, bucurându-se de cele mai bune pelicule produse în ultimii ani în ţările Europei Centrale, majoritatea fiind prezentate în premieră în România. Spectatorii au fost prezenţi în număr mare în toate spaţiile unde au avut loc proiecţii, unii dintre ei făcând chiar un pelerinaj, perindându-se dintr-un loc în altul, pentru a putea viziona cât mai multe producţii.

„Faptul că în primele două zile ale festivalului peste 1.600 de medieşeni au participat la vizionarea filmelor mă bucură foarte mult şi îmi confirmă că decizia mea de a aduce festivalul la Mediaş a fost una de bun augur. Într-adevăr, cei mai mulţi spectatori sunt seara în Piaţa Primăriei, însă şi numărul spectatorilor din cele trei săli unde au loc proiecţiile de film a crescut cu aproximativ 80 de persoane de la o zi la alta", a explicat primarul Teodor Neamţu, el însuşi un iubitor al acestui festival. „Mă bucur că ideea Festivalului Internaţional de Film al Europei Centrale are ecouri extraordinare chiar din aceste prime zile", a declarat şi regizorul Radu Gabrea, cel care a pus practic pe picioare acest festival.

Ce mai urmează

Maratonul filmelor prezente la Mediaş Central European Film Festival continuă şi în aceste zile. Astă-seară pot fi vizionate filmele româneşti „Eu când vreau să fluier, fluier", „Medalia de Onoare", Aripi de foc" şi „Morgen", producţia israeliană a anului 1962 „Adevărata poveste a Palestinei", producţia poloneză „Evreiaşul cu Vioara", pelicula germană „Nu te teme Iacob" şi filmul maghiar „Biblioteca Pascal". Mâine, în oraş rulează, printre altele, filmele „Moştenirea lui Goldfaden", „Fraţii Karamazov" şi „Vara Capricioasă".

Nu rataţi în festival!

- Sâmbătă,10 septembrie
- ora 12.00, Cinema Mediensis - „Fraţii Karamazov" (Republica Cehă, 2008.
- ora 17.00, Sinagoga Mare - „Câmpuri verzi" (SUA, 1937).
- ora 19:00, Sinagoga Mare - „Moştenirea lui Goldfaden" (România, 2004).
- ora 19.30, Cinema Mediensis - „Sfârşitul vremurilor vechi" (Republica Cehă, 1989).

- Duminică,11 septembrie
- Cinema Mediensis
- ora 14.30 - „Kolorado Kid" (Ungaria, 2010).
- ora 17.00 - Morgen (România, 2010).
- ora 19.30 - „În slujba regelui Angliei" (Republica Cehă, 2006).

VIDEO


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările