Un trubadur de veac XXI

La debutul sau, in 1983, obtinea doar o mentiune la Festivalul de la Mamaia. Acum, dupa 18 ani de cariera, este premiant "cu coronita" in inimile romanilor. Gabriel Dorobantu este o figura cu totul

La debutul sau, in 1983, obtinea doar o mentiune la Festivalul de la Mamaia. Acum, dupa 18 ani de cariera, este premiant "cu coronita" in inimile romanilor. Gabriel Dorobantu este o figura cu totul aparte a industriei muzicale de la noi. Un personaj care, intr-o vreme dominata de frivolitate si ignoranta, isi pastreaza un loc al sau printr-o ecuatie "complicata": eleganta, modestie, talent, profesionalism si echilibru. Sunt atuurile pe care le-a cultivat si cu care si-a cucerit un public fidel. Admiratorii sai au primit, de sarbatori, un "Autograf". Astfel se intituleaza cel de-al saptelea album al lui Gabriel Dorobantu (si al patrulea CD), editat de Casa Electrecord, al carei "colaborator de baza si de seama" este, dupa cum declara directorul Cornelia Andreescu. "Autograf"-ul, purtand amprenta inconfundabila a acestui veritabil trubadur, este o colectie de 12 piese. Nota romantica, definitorie pentru Gabriel Dorobantu, este prezenta si de aceasta data. Fie ca este vorba de un vals sau de o prelucrare din zona folclorica, fiecare melodie este innobilata de glasul sau special si de cele ale solistelor Marina Scupra si Carmen Radulescu, care au acceptat sa faca backing vocals. Gabriel Dorobantu are multi prieteni, dintre colegii de breasla, dar si dintre cei care ii asculta muzica. Tuturor le este dedicat "Autograful" unui artist adevarat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările