Un nou succes internaţional: Silviu Purcărete, distins cu premiul "Herald Angel", la Edinburgh

Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul "Herald Angel" pentru montarea spectacolului "Călătoriile lui Gulliver", gala de decernare a premiilor având loc sâmbătă, la Edinburgh.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Purcărete nu a fost prezent la ceremonia de la Edinburgh, fiind angajat în alte proiecte personale, dar a transmis un mesaj de mulţumire prin Cristopher Wynn, directorul de dezvoltare şi sponsorizare al Festivalului de la Edinburgh.

"E o onoare şi o plăcere să primesc acest premiu. Mulţumesc!", a transmis Silviu Purcărete.

Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Keit Bruce, editorul secţiunii arte de la cotidianul "The Herald", care a anunţat premiul, acesta spunând despre Purcărete că este un "oaspete obişnuit al Scoţiei".

"Regizorul român Silviu Purcărete este un oaspete obişnuit al Scoţiei, atât în Glasgow, cât şi în Edinburgh, unde a mai prezentat producţia Faust la Ingliston, în cadrul Festivalul Internaţional de la Edinburgh. Regizorul a revenit în acest an cu o adaptare după «Călătoriile lui Gulliver» ale lui Jonathan Swift, în colaborare cu compozitorul irlandez Shaun Davey, în care vorbeşte atât despre autor, cât şi despre carte, într-un mod amuzant şi în care aduce un cal adevărat pe scenă", a spus Keit Bruce.

Cele cinci reprezentaţii ale spectacolului "Călătoriile lui Gulliver" de la Edinburgh au avut loc în perioada 17 - 20 august la King's Theatre şi reprezintă prima producţie românească de teatru comisionată vreodată de Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume.

Premiile The Bank of Scotland Herald Angel, cunoscute sub titlul "The Herald Angels Awards", sunt oferite începând din anul 1995 pentru a recunoaşte excelenţa în domeniul artelor în urma unor analize făcute atât în cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cât şi Edinburgh Fringe.

Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut pentru un membru al Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, după ce în 2009 actriţa Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia "Faust".

Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar din distribuţie fac parte actorii Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Alexandru Nicoară, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei şi Corina Vişinescu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările