„Turul totalitarismelor“, cealaltă istorie de pe Calea Victoriei: unde a fost arestat Ion Antonescu şi unde lucrau chelnerii comunişti care l-au predat ruşilor

„Turul totalitarismelor“, cealaltă
istorie de pe Calea Victoriei: unde a fost arestat Ion Antonescu şi unde lucrau chelnerii comunişti care l-au predat ruşilor

Calea Victoriei este o emblemă a Bucureştiului: vin străinii şi admiră palatele impunătoare ce se înşiră de-o parte şi de alta, beau cafele la restaurantele de renume şi termină ziua în hotelurile luxoase. „Turul Totalitarismelor“ organizat de ONG-ul Miliţia Spirituală a dezvăluit cealaltă faţă a marelui bulevard: clădirile şi evenimentele care au marcat istoria din timpul lui Carol al II-lea până în 1989. O lecţie de istorie la faţa locului.


Click pe imagine pentru a o mări!

„Turul totalitarismelor“ a fost prezentat de la tribuna mobilă a ONG-ului Miliţia Spirituală. Ghidul călătoriei în istoria instituţiilor represive din România a fost istoricul Mihai Burcea, vicepreşedinte al organizaţiei şi un inveterat al sălilor de studiu de la Arhivele Române. Miliţia Spirituală derulează, în această perioadă, şi proiectul „Comuna universitară – un spaţiu al implicării“, care propune redefinirea curţii interioare a Universităţii din Bucureşti de la parcare anostă la un spaţiu deschis studenţilor şi cadrelor didactice pentru activităţi curiculare sau altfel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările