Testul ADN face istorie: Eva Braun, soţia lui Adolf Hitler, a avut origini evreieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experimentul cercetătorilor vine să confirme o teză istorică des vehiculată. Concluziile testului au fost obţinute pe baza analizei unor fire de păr de pe o perie ce i-a aparţinut Evei Braun

Eva Braun, soţia lui Adolf Hitler, ar fi avut origini evreieşti, potrivit unor noi analize ADN efectuate. Întreaga poveste a demonstraţiei ştiinţifice va fi prezentată, miercuri, 9 aprilie, într-un documentar difuzat de postul britanic Channel 4, potrivit Mediafax.

Teza ştiinţifică, ce urmează să confirme o teorie istorică des vehiculată, se sprijină pe analiza părului provenind dintr-o perie de păr găsită la Berghof, reşedinţa lui Hitler în Bavaria. Acesta a fost locul unde Eva Braun şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în al Doilea Război Mondial.

Secretul ADN-ului

image
image

6.000.000

de evrei au fost ucişi în timpul Holocaustului, organizat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la ordinele Partidului Nazist, condus de Adolf Hitler

Potrivit cercetătorilor, în firul de păr analizat s-a identificat o secvenţă specifică de ADN „asociată puternic“ evreilor aşkenazi, cei care reprezintă aproximativ 80% din populaţia evreiească.

„Este o descoperire tulburătoare. Nu aş fi visat vreodată un rezultat potenţial atât de extraordinar“, a comentat Mark Evans, prezentatorul emisiunii „The Dead Famous DNA“, difuzat de Channel 4.

Potrivit realizatorilor documentarului, toate datele par să indice faptul că părul analizat provine de la Eva Braun. Singurul mijloc de a dovedi în mod oficial acest lucru este compararea cu ADN-ul celor două descendente ale lui Braun, încă în viaţă. Acestea refuză însă să se supună vreunui test.

Un cuplu discret

image

Eva Braun, alături de Adolf Hitler, la reşedinţa de la Berghof FOTO: BUNDESARCHIV

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler pe când avea 23 de ani. S-a întâmplat în timp ce lucra la studioul lui Heinrich Hoffmann, fotograful oficial al Partidului Nazist. Hitler s-a prezentat în faţa fetei ca „Herr Wolff“.

Cei doi nu au apărut niciodată în public ca un cuplu. Singura fotografie oficială în care Hitler şi Eva Braun pot fi zăriţi împreună este cea realizată în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, din 1936. În fapt, potrivit istoricilor, germanii nici măcar nu au avut cunoştinţă de relaţia dintre cei doi, până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit memoriilor lui Albert Speer, arhitectul oficial al lui Hitler, Braun nu dormea niciodată în dormitorul Fűhrer-ului. Teoria este suţinută şi de Heinz Linge, valetul lui Hitler, cel care povesteşte că iubiţii aveau camere separate, dar cu legătură directă între ele.

Cu toate acestea, potrivit aceluiaşi Linge, în majoritatea serilor, Hitler prefera compania Evei. „El servea ceai. Ea era îmbrăcată într-un halat de baie sau într-un capot“. Manifestările de afecţiune publice dintre cei doi erau practic inexistente, chiar şi în intimitatea reşedinţei de la Berghof.

O moarte à la Shakespeare

image
image

De la prima noastră întâlnire, mi-am jurat să te urmez pretutindeni, chiar şi după moarte. Trăiesc numai pentru tine, dragostea mea.

Eva Braun, într-o scrisoare trimisă lui Hitler, după ce auzise de tentativa de asasinat a acestuia, din 20 iulie 1944

image
image

Cu toate acestea, afecţiunea lui Hitler pentru Eva Braun este una bine documentată. În testamentului acestuia, lui Braun îi fuseseră rezervate 12.000 de mărci germane. În plus, potrivit apropiaţilor, atunci când iubita era plecată pentru a practica vreun sport sau se întorcea târziu acasă, Hitler îşi făcea griji.

Finalul tragic al relaţiei dintre cei doi a avut loc în aprilie 1945, după capitularea Germaniei. Braun a călătorit de la Munchen la Berlin, refuzând să fugă din faţa invaziei „Armatei Roşii“. Cei doi s-au căsătorit în grabă, într-o ceremonie privată, la care au luat parte, printre alţii, Joseph Goebbels şi Martin Bormann.

Când a vrut să semneze pe certificatul de căsătorie, Eva a apucat să scrie „B“-ul din numele de familie, tăindu-l imediat, pentru a scrie „Hitler“. Cei doi s-au retras de la masă, salutându-şi invitaţii. Două ore mai tîrziu, cei rămaşi au auzit un foc de armă. Valetul lui Hitler este cel care i-a descoperit morţi. Braun luase o capsulă de cianură. Hitler se împuşcase cu revolverul, în tâmpla dreaptă. 

Eva Braun, alături de Adolf Hitler (începând de la minutul 2:07)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite