Tamara Buciuceanu, premiată pentru întreaga carieră

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez (82 de ani) va primi premiul pentru întreaga activitate la ediţia de anul acesta a galei Gopo, care va avea loc luni, la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, la Tighina (astăzi în Republica Moldova). Figură legendară a teatrului şi filmului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez are o carieră impresionantă, ce se întinde pe parcursul a şaizeci de ani.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1952), la clasa profesorului Ion Bălţăteanu, actriţa a debutat în film în 1964, în „Titanic Vals", unul dintre titlurile de referinţă ale anilor de început ai cinematografului românesc. Filmografia sa include roluri în producţii precum „Primăvara bobocilor" şi seria de succes „Liceenii", unde a interpretat-o pe celebra profesoară Isoscel.

Un alt rol antologic interpretat de Tamara Buciuceanu-Botez rămâne cel al moşierei Aneta Duduleanu în „Cuibul de viespi" (regia Horea Popescu, 1987).
Actriţa a jucat şi pe scenele marilor teatre ale Capitalei: Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările