Tabara conservatorul versus Mandruta cosmopolitul

De 1 Decembrie, stirile Pro TV vor avea un aer mai special de sarbatoare si dezbatere. Buletinele de pe parcursul zilei vor fi prezentate de Cristi Tabara si Lucian Mandruta, care vor polemiza pe

De 1 Decembrie, stirile Pro TV vor avea un aer mai special de sarbatoare si dezbatere. Buletinele de pe parcursul zilei vor fi prezentate de Cristi Tabara si Lucian Mandruta, care vor polemiza pe marginea zilei nationale a romanilor. "Practic, eu sunt un cetatean al planetei, si in aceasta calitate voi vorbi despre provocarile unui viitor in care granitele nu mai sunt asa de importante, iar identitatea nationala nu exclude deschiderea catre cultura altora", spune Lucian Mandruta care, in aceasta dezbatere, va fi modernistul cosmopolit, care vede in romanitate doar un element al umanitatii noastre. La celalalt pol se va afla Cristi Tabara, care este de parere ca obiceiurile trebuie pastrate, indiferent de vremuri. "Voi incerca sa-i conving pe romani ca temele pe care le vom aborda pe parcursul zilei au o puternica dimensiune spirituala, ca unele lucruri trebuie traite romaneste pur si simplu, chiar daca sunt ceremonii oficiale. Indiferent de curentele moderne, trebuie sa ne intoarcem la traditii si obiceiuri", contrapuncteaza Cristi Tabara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: