Spectacolul „ Gaițele“, în premieră la Teatrul Național Timișoara

Premiera spectacolului „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, are loc joi, 26 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Timișoara.

Una dintre cele mai apreciate piese de teatru din literatura dramatică românească, „Gaiţele", cu subtitlul „Cuibul de viespi" este, sub masca hilară a comediei spumoase, o radiografie în grotesc a ceea ce se numeşte „uscăciune sufletească".

Scrisă într-un ritm extrem de alert, povestea din „Gaiţele" este doar un moment din cursa - comică, grotescă, tragică - a fiecăruia dintre personaje către nicăieri.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Isabela Neamţu, Alina Iliea, Claudia Ieremia, Mălina Manovici, Ion Rizea, Matei Chioariu, Sorin Calotă,Sabina Bijan, Paula Maria Frunzetti, Daniela Bostan, Iuliana Crăescu şi Alecu Reus.

Scenografia este semnată de Mihai Păcurar (decoruri) şi Stela Verebceanu (costume). Sound designul aparţine lui Horea Crişovan, iar conceptul video este semnat de wonderboy.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările