Soluţia să avem şi noi un Nobel? Să mâncăm cât mai multă ciocolată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cât consumul de ciocolată este mai mare pe cap de locuitor într-o ţară, cu atât sunt mai multe şansele ca naţiunea respectivă să aibă laureaţi ai premiilor Nobel, este concluzia unui studiu publicat de revista americană New England Journal of Medicine.

Flavonoizii, substanţe antioxidante care se găsesc, printre altele, în boabele de cacao, ceaiul verde şi vinul roşu, reduc riscul de demenţă şi ameliorează funcţiile mintale ale persoanelor în vârstă, spune Franz Messerli, de la Universitatea din Columbia, autorul acestui studiu.

"Deoarece ciocolata ameliorează, ipotetic, funcţiile cognitive ale individului şi, implicit, ale unui grup, m-am întrebat dacă există o corelare între consumul de cacao şi capacităţile mintale ale unei naţiuni", scrie autorul. "Din ce ştiu eu, nu există măsurători ale funcţiilor cognitive la nivelul unei naţiuni (...) am putea, deci, aprecia că numărul de premii Nobel pe naţiune constituie o estimare a capacităţii intelectuale a unui popor", adaugă el. Potrivit observaţiilor sale, "există o relaţie semnificativă între consumul de ciocolată pe cap de locuitor şi numărul de premii Nobel pe zece milioane de locuitori".

Studiul a fost făcut pe 23 de ţări, iar consumul de ciocolată a fost estimat cu ajutorul rapoartelor unor producători din domeniu. Astfel, Elveţia se regăseşte în fruntea clasamentului, fiind lider atât în ceea ce priveşte consumul de ciocolată, cât şi al numărului de premii Nobel.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite