Este greu să îţi revii după o astfel de imagine şocantă: „generali de carton“ ai României, apţi pe timp de pace, inapţi pe timp de război, dând un „onor de carton“ unor soldaţi reînhumaţi în cutii de carton. Un gest care nu trebuia permis.

Acest lucru s-a întâmplat în Federaţia Rusă, dar nu din vina autorităţilor ruse, aşa cum cei vinovaţi au dat repede să dezinformeze.

Punctul de vedere al oficialilor ruşi este clar şi nici nu poate fi contestat. Chiar şi noi ne întrebăm de multe ori: ce căutam noi dincolo de Nistru?

Nu era treaba Rusiei să onoreze soldaţii români trimişi pe post de carne de tun pe frontul din Rusia în cel de-al Doilea Război Mondial.

România şi oficialii români trebuiau să ia toate măsurile necesare. Sigur: sunt miliarde pentru furat şi investiţii fără nici o finalitate, dar nu s-au găsit câteva mii de euro ca să se poată cumpăra cutii de lemn.

Soldaţii români au fost reînhumaţi în cutii de carton lipite cu bandă scoci.

Pe mine nu mă interesează ce scrie în nu ştiu ce manual, iar dacă aşa ceva este permis atunci manualul trebuie schimbat, nu să ne ascundem în spatele lui.