FOTO Povestea neştiută a Pieţei Obor: loc de execuţie publică. Cum erau ucişi condamnaţii la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu peste 200 de ani, Piaţa Obor era un târg de vite
În urmă cu peste 200 de ani, Piaţa Obor era un târg de vite

O vacanţă într-o capitală a lumii trebuie să includă - pentru gurmanzi, dar nu numai - o vizită într-o piaţă. Barcelona are Boqueria, Istanbulul are Bazarul de condimente, iar Bucureştiul are Piaţa Obor. Cu mult înainte de tarabele cu legume şi fructe sau celebra terasă cu mici, aici era un târg de vite dar şi un loc unde erau executaţi condamnaţii la moarte.

O vizită în Oborul de azi e veselă, gurmandă şi instagramabilă. Pe unele bloguri se oferă, contracost, tururi hipstereşti, iar pe terasă găseşti mereu străini care se înfruptă cu mici şi muştar direct de pe carton.

Bloggeri celebri şi chefi deveniţi personalităţi TV au filmat în Piaţa Obor, românii cu sau fără posibilităţi financiare sunt zilnic aici. Piaţa Obor oferă o diversitate de produse, pentru toate gusturile şi buzunarele şi a devenit un reper de vizitat în capitala României.

Cu mai bine de 200 de ani în urmă, însă, aici era locul în care erau aduşi, cu sentinţa atârnată de gât, condamnaţii la moarte.

Citeşte aici povestea celei mai cunoscute pieţe din România, află cum se desfăşurau execuţiile crunte pe vremuri şi vezi o galerie foto cu imagini de arhivă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite