Povestea navei de război japoneze Yamato, cel mai mare cuirasat din istorie

Povestea navei de război  japoneze Yamato, cel mai mare cuirasat  din istorie

Yamato

Pentru a câştiga supremaţia navală în oceanul Pacific în timpul celui de-al  Doilea Război Mondial, Japonia s-a gândit să construiască o nouă navă de război ,care să fie cea mai mare şi mai puternică din istorie.

Aşa au apărut  cele două cuirasate din clasa Yamato:cuirasatul Yamato şi  nava ei soră, Musashi.  Yamato era echipat  cu 9 tunuri de 460 mm montate pe 3 turele şi avea o lungime de 263,2 m, cu un deplasament maxim de 72800 de tone. Rezultatul războiului naval din Pacific  nu a fost hotărât însă de cuirasate ,ci de portavioane. Astfel japonezii au irosit  resurse enorme pentru construcţia acestor nave atât de masive.

Construcţia cuirasatului Yamato

http://www.history.navy.mil/photos/images/h63000/h63433.jpg

Proiectele  de construcţie  a   cuirasatelor  din clasa Yamato au început în 1934 , avândul ca proiectant şef pe Keiji Fukuda. După ce Imperiul Japonez se retrage în 1936 din Tratatul naval de la Washington(1922) , planurile lui Fukuda au fost trimise pentru a fi aprobate de Statul major al Marinei Japoneze. Proiectul iniţial de construcţie al cuirasatului Yamato a fost întocmit în martie 1935 şi prevedea dimensiuni mai mari faţă de modelul care va fi construit în final.

Continuarea pe historia.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: