Povestea imaginii în care Hitler îmbrăţişează o fetiţă evreică. Cine este copila din fotografia scoasă la licitaţie

Povestea imaginii în care Hitler îmbrăţişează o fetiţă evreică. Cine este copila din fotografia scoasă la licitaţie

Hitler şi Rosa Nienau în 1933 (FOTO: Alexander Historical Auctions/ Raymond Press

O fotografie cu Adolf Hitler zâmbind în timp ce îmbrăţişează o fată evreică ar putea fi vândută cu un preţ de până la 12.000 de dolari după ce a fost scoasă la licitaţie în SUA. Liderul nazist a spus iniţial că a refuzat să încheie prietenia pe care a avut-o cu fata care l-a numit „unchiul Hitler“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prietenia dintre dictatorul nazist şi tânăra Bernile "Rosa" Nienau, care l-a numit „Unchiul Hitler“, a durat între 1932 şi 1938 şi a continuat chiar şi după ce Hitler i-a descoperit orginile evreieşti, scrie thetimes.co.uk.

Fotografia a făcută în iunie 1933, la puţin timp după ce Hitler a devenit cancelar german, şi îl arată pe dictator împreună cu fata de şapte ani. Imaginea a fost semnată de Hitler cu mesajul „Draga şi delicata Rosa 16 iunie 1933."

Rosa Nienau l-a întâlnit pe Hitler pentru prima dată în 1932. Fetiţa era alături de mama ei şi făcea parte dintr-un grup care l-a vizitat liderul nazist cu ocazia zilei sale de naştere în 1933, în oraşul bavarez Obersalzberg.

Când Hitler a aflat că Rosa e născută în aceeaşi zi cu el, a invitat-o la reşedinţa de munte, Berghof, pentru căpşuni şi frişcă.

Bunica maternă a lui Rosa era de origine evreiască, iar sub legea nazistă un bunic iudaic era suficient pentru a considera că Rosa era suspectă (sub legea evreiască, matrilineală, Rosa era considerată evreică).

 

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost responsabil pentru asasinarea a şase milioane de evrei în următorii ani, Hitler a refuzat să rupă relaţia cu Rosa.

Aşa cum a descris în memoriul lui Hoffman, "Hitler, aşa cum l-am văzut", dictatorul a ignorat încercările iniţiale ale secretarului său personal, Martin Bormann, de a întrerupe relaţia cu Rosa.

Dictatorul a spus: „Sunt oameni care au un adevărat talent pentru a-mi răsfaţa toată bucuria“.

Cu toate acestea, până în 1938, lui Rosa i-a fost interzis să ia legătura cu Hitler. A murit de poliomielita spinală cinci ani mai târziu.

Fotografia va fi vândută de Alexander Historical Auctions în Chesapeake, Maryland, pe 13 noiembrie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările