Perjovschi îi dă replica lui Marga / GALERIE FOTO

Artistul Dan Perjovschi a postat pe pagina sa de Facebook o serie de desene în care ironizează dorinţa preşedintelui ICR de a promova caloriferul drept "o invenţie transilvană".

Ştiri pe aceeaşi temă

"De câte ori văd ce creativitate izbucneşte după vreo tâmpenie sau măgărie a câte unui politician, mai că-mi vine să spun că nu e rău să fim conduşi de caraghioşi. Am râs cu lacrimi la interpertările de pe Facebook după apariţia conceptului cultural calorifer lansat de omul politic impus politic în capul unui institut nepolitic", povesteşte Dan Perjovschi pentru "Adevărul".


"Ştii vorba aia românească: Gura bate c***l? Cam asta se întâmplă cu noua conducere ICR după ce-au ignorat complet dorinţele şi propunerile scenei de artă, miile de semnături de sprijin şi opiniile internaţionale favorabile echipei precedente: au dureri de fund şi cântă la calorifer", mai spune, cu ironie, Perjovschi.


Andrei Marga, președintele Institutului Cultural Român, a declarat miercuri seară la Realitatea TV că ICR trebuie să promoveze şi ştiinţele, şi tehnologia: "România este şi o ţară care a inovat tehnologic. Dau un exemplu: caloriferul este o invenţie transilvană - câţi ştiu de asta?".


Dan Perjovschi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan internaţional. În 2011 a fost invitat să deseneze pe un perete al Museum of Modern Art (MoMA) din New York, cea mai importantă instituţie de artă modernă din lume. Tot atunci, MoMA l-a angajat să îi deseneze şi o reclamă pentru cotidianul "The New York Times".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările