Pericolele falsificării istoriei şi demitizarea puterii. „Discursurile parlamentare” ale lui Nicolae Iorga ca formă a culturii politice

Consilier regal, Deputat, Preşedinte al Adunării Deputaţilor, Senator, Preşedinte al Senatului, Preşedinte al Consiliului de Miniştri, Preşedinte al Partidului Naţionalist-Democrat, Ministru de Interne, Ministru de Stat, Ministru al Instrucţiunii Publice, Cultelor şi Artelor. În viziunea corporate de astăzi, am spune că Nicolae Iorga a fost unul dintre oamenii politici care a reuşit să comunice eficient la toate nivelurile ierarhice.
"Pe de o parte, pentru că vă vorbesc ca Deputat" ar putea dl. Vulpescu să ne spună cine a inventat și cine susține mizerabilele legi prin care s-au instituit "pensiile speciale"? Nu de alta, dar "autorul unor legi .... are două arme esențiale prin care securizează adevărul: ideile, respectiv argumentele". Sunt curios să aflu ce adevăr a fost securizat atunci când s-au impus acele legi scandaloase, nedrepte și discriminatorii și care au fost sau care sunt argumentele pentru care aceste născociri ticăloase rezistă încă și nu sunt desființate. Pe acest subiect aș dori să aud pledoaria d-lui Deputat (am scris cum îi place dumnealui să se afișeze) nu să ne dea pilde din discursurile lui N. Iorga pe care n-are decât să le studieze și să-i urmeze retorica.
Articolul este o diversiune, o abatere a atentiei publice de la adevaratele probleme ale Romaniei. 1. Tensiunile dintre cetateni si specialii care paraziteaza popultia. 2. Aridizarea sudului si estului Romaniei din cauza monoculturii practicate de latifundiari. 3. Poluarea solului din cauza chimizarii excesive practicate de latifundiari, dusmanii biodiversitatii. 4. Devalizarea banului public si supraindatorarea nationala ca pretext al modernizarii Romaniei. 5. Defrisarea padurilor montane si efectul imediat in lipsa precipitatiilor, scaderea nivelului apei freatice.