Ovidiu Nimigean, Filip Florian şi Ana Maria Sandu, la Târgul de Carte de la Leipzig

Scriitorii Ovidiu Nimigean, Marin Mălaicu-Hondrari, Filip Florian şi Ana Maria Sandu sunt invitaţii din partea României la Târgul de Carte de la Leipzig din acest an, desfăşurat în perioada 15 - 18 martie.

Scriitorul invitat anul acesta la forumul "Kleine Sprachen, große Literaturen" (Limbi mici, literaturi mari) este Ovidiu Nimigean, care va citi din romanul său "Rădăcina de bucsau", în data de 17 martie, într-o lectură comună, alături de alţi doi autori europeni, Jaroslav Rudiš din Cehia şi Panos Ioannides din Cipru.

Pentru romanul său "Rădăcina de bucsau", scriitorul Ovidiu Nimigean a primit premiul filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România şi premiul pentru proză al revistei Observator cultural, pe anul 2010, precum şi numeroase aprecieri din partea criticii literare, care îl consideră un "roman total" (Bogdan Alexandru Stănescu) despre două teme esenţiale: dragostea şi moartea.

Citeşte un interviu cu Ovidiu Nimigean

"Kleine Sprachen, große Literaturen" este un forum EUNIC iniţiat în anul 2003, în intenţia de a spori interesul pentru literatura scrisă în limbi de circulaţie restrânsă. Anul trecut au fost invitaţi din România scriitorii Gabriela Adameşteanu şi Radu Aldulescu.

În acest an, la proiect participă scriitori din 14 ţări europene: Estonia, Grecia, Croaţia, Lituania, Polonia, România, Elveţia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ungaria şi Cipru. Fragmentele prezentate în cadrul lecturilor vor fi editate într-o broşură. O premieră o constituie participările Elveţiei (cu scriitori de limbă retoromană) şi Spaniei, cu un autor din Catalonia.

Alţi scriitori români invitaţi la Târgul de Carte de la Leipzig sunt Filip Florian, Marin Mălaicu-Hondrari şi Ana Maria Sandu, care vor reprezenta România în cadrul forumului dedicat scriitorilor din Europa Centrală, de Est şi de Sud.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările