„Othello şi prea iubita lui Desdemona“, la Teatrul Naţional Cluj

Spectacolul „Othello şi prea iubita lui Desdemona" (regia: Mihai Măniuţiu, coregrafia: Péter Uray) al Teatrului de Mişcare M Studio din Sfântu Gheorghe va fi prezentat pe 27 octombrie, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am dorit să fac, împreună cu Péter Uray şi excelenta trupă de la M Studio, un spectacol în care tragedia şi comedia nu se resping, ci, dimpotrivă, se atrag una pe cealaltă. Un spectacol în care comicul dă naştere dramei, iar drama are profunde ecouri burleşti. Precum la Shakespeare.

Precum în filmele comice mute. Am dorit să facem un spectacol care se întreabă ce este adevărat şi ce este iluzie în iubire, şi care caută emoţia tocmai în răsturnările neaşteptate de situaţii care transformă adevărul în minciună şi minciuna în adevăr.

Un spectacol despre transformarea unei pasiuni arzătoare în contrariul ei (rizibil şi totodată teribil): gelozia oarbă. Un spectacol despre oricare dintre noi - în vremuri de criză. Un spectacol în care râsul face casă bună cu tristeţea", declara regizorul Mihai Măniuţiu.

După spectacolul din Cluj-Napoca, trupa va pleca la Bucureşti unde „Othello şi prea iubita lui Desdemona" va fi prezent în modulul Dans în teatru al Festivalului Naţional de Teatru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările