O oră de istorie pentru Basarabia în Săptămâna Altfel-10 000 de elevi implicaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este a treia ediţie a Cursului O oră de Istorie pentru Basarabia. După ce în anii trecuţi au fost vizate peste 300 de licee din România, în acest an vor fi implicate în program peste 200 de licee din 40 de judeţe şi peste 10 000 de elevi de liceu.

În perioada 7-11 aprilie 2014, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se va desfăşura proiectul „O oră de istorie pentru Basarabia”. Voluntarii Platformei  Unioniste Acţiunea 2012 împreună cu membrii Asociaţiei Vocea Etnicilor Români din Basarabia au pregătit pentru liceeni un curs interactiv, dar şi bomboane Bucuria, panglici tricolore  şi hărţi cu România Mare.

Printre subiectele abordate în cadrul cursului se regăsesc: evoluţia în timp a principatelor româneşti, contexul istorico-social al anexării Basarabiei, dar şi cel al Marii Uniri, identitatea culturală a basarabenilor;  dar şi beneficiile implicării tinerilor în activităţi de voluntariat.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, proiectul s-a desfăşurat anterior în peste 300 de licee din toate judeţele României. Anul acesta  „O oră de istorie pentru Basarabia” ajunge la 10 000 de elevi din 40 de judeţe, inclusiv Bucureşti şi implică un număr de 200 de voluntari din România şi Basarabia.

 „Scopul proiectului este de a stimula interesul tinerilor faţă de realităţile istorico-sociale ale românilor din Basarabiei. Considerăm importantă promovarea unei atitudini proactive şi solidare în rândul elevilor liceeni faţă de fraţii lor basarabeni” a declarat Marius Lulea, co-preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de asociaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România. Astfel, Acţiunea 2012 militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Date de contact:

Nicoleta Profir – preşedintele Asociaţiei Vocea Etnicilor Români din Basarabia, membră a Platformei Unioniste ACŢIUNEA 2012.

E-mail: nicol.riforp@gmail.com

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite