Neagu Djuvara conferenţiază la Facultatea de Istorie despre aromâni

Neagu Djuvara conferenţiază la Facultatea de Istorie despre aromâni

Neagu Djuvara

Cu ocazia Zilei Aromânilor, joi, 23 mai 2013, Departamentul de Istoria Românilor şi a sud-estului Europei al Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti vă invită la „Ziua aromânilor la Universitatea din Bucureşti”. La ora 12, în amfiteatrul „N. Iorga”, istoricul Neagu Djuvara va susţine  conferinţa „Istorii de ieri şi de azi despre aromâni”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu ora 14, în amfiteatrul „Condurachi”, studenţii Facultăţii de Istorie vor prezenta comunicări despre epopeea oraşului Moscopole, despre tradiţii şi legende şi vor evoca personalităţi aromâne.  Secvenţe folclorice şi selecţii din filme documentare vor completa programul manifestării, care se va încheia cu un „regal” Toma Caragiu.

 
„Ziua aromânilor la Universitatea din Bucureşti” este o manifestare culturală organizată de studenţii care au urmat cursul despre vlahii din Balcani şi din Carpaţii nordici al profesorului Marius Diaconescu, în parteneriat cu Societatea Culturală Aromână şi cu sprijinul revistei Historia, în calitate de partener media.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: